Σταθερή σχέση για όσους δεν έκαναν σεξ πριν το γάμο!

Τα ζευγάρια που επιλέγουν να μην έχουν σεξουαλική επαφή πριν το γάμο καταφέρνουν να έχουν μια πιο σταθερή και ευτυχισμένη σχέση, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων κάνοντας τους συντηρητικούς να… «τρίβουν» τα χέρια τους από ευχαρίστηση. Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως η έρευνα έγινε από τη Σχολή Οικογενειακής Ζωής του μορμονικού πανεπιστημίου Μπρίγκαμ Γιανγκ της Γιούτα με επικεφαλής τον καθηγητή Ντιν Μπάσμπι. Στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό οικογενειακής ψυχολογίας Journal of Family Psychology, συμμετείχαν 2.000 παντρεμένοι οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις που είχαν σχέση με την ποιότητα του γάμου τους αλλά και πότε ήρθαν για πρώτη φορά σε σεξουαλική επαφή.Οι μελετητές διαπίστωσαν πως η… αποχή από το σεξ πριν το γάμο είναι το καλύτερο «χάπι» για την εκτόξευση της σεξουαλικής ζωής συγκριτικά με εκείνους που προτιμούν να έρχονται σε επαφή πριν την ανταλλαγή όρκων αιώνιας αγάπης.
Σε ποσοστά η παραπάνω διαπίστωση μεταφράζεται στο 22% των παντρεμένων που επέλεξαν να μην κάνουν σε πριν το γάμο και είδαν τη σχέση τους να είναι αρκετά πιο σταθερή.

Παράλληλα, 20% αύξηση στην ικανοποίηση από την σχέση τους έλαβαν οι… εγκρατείς, 12% στην επικοινωνία και 15% στην ποιότητα σεξ.

Οφέλη είχαν και αυτοί που αν και είχαν δεσμό άργησαν να ολοκληρώσουν τη σχέση τους με τα ποσοστά να είναι τα μισά συγκριτικά με τους απόλυτα εγκρατείς.

«Υπάρχουν περισσότερα σε μια σχέση από το σεξ, αλλά βρήκαμε ότι όσοι περιμένουν περισσότερο, είναι πιο ευτυχισμένοι από τη σεξουαλική πλευρά της σχέσης τους. Αυτό συμβαίνει ίσως επειδή έχουν μάθει να μιλάνε μεταξύ τους και να αντιμετωπίζουν τα όποια προβλήματα ανακύπτουν», είπε ο Ντ.Μπάσμπι, υπεύθυνος της έρευνας.

Βέβαια, αρκετοί είναι αυτοί που διατυπώνουν την αντίθετη άποψη αφού είναι δυνατόν να παντρευτεί κανείς με κάποιον τον οποίο δεν έχει ολοκληρωμένες επαφες;
ΠΗΓΗ:Cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...