Μέχρι το Μάρτιο οι διαρθρωτικές αλλαγές σε ΔΕΚΟ και δημόσιο τομέα

«Οι διαρθρωτικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι δεσμευτικές, θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν μέχρι το τέλος Μαρτίου» τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τους οποίους ενημέρωσε για τα θέματα της οικονομίας και τα δεδομένα του νέου προϋπολογισμού.
Ο Γ.Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν κατατεθεί πέντε νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων αυτά για το φορολογικό και τα κλειστά επαγγέλματα (που αφορούν φαρμακοποιούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και ορκωτούς λογιστές). Στις παρατηρήσεις των κυβερνητικών βουλευτών ότι με την αύξηση των εσόδων και την περιστολή των δαπανών επιτυγχάνονται μεν οι στόχοι του προϋπολογισμού, αλλά χρειάζεται και η ανάπτυξη, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «χρειάζεται ρευστότητα και αυτό σημαίνει ότι οι αγορές θα πρέπει να είναι ανοιχτές και αυτό με την σειρά του προϋποθέτει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, η οποία κατοχυρώνεται με την επίτευξη των στόχων». Σε άλλο σημείο, αναφορικά με την επίτευξη της μείωσης του ελλείμματος στο 3% το 2014, ο κ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε ότι είναι αναγκαίες οι περικοπές των περιττών δαπανών στο Δημόσιο.
Όταν μάλιστα του επεσήμαναν οι βουλευτές ότι υπάρχουν ακόμη υψηλόμισθοι στον ΟΣΕ και τον ΟΠΑΠ και ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν υπάλληλοι με εκκαθαριστικό 120.000 ευρώ το χρόνο, ο Γ.Παπακωνσταντίνου φέρεται αναρωτήθηκε «με ποιον σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ να χτυπηθούμε πρώτα». Την Πέμπτη θα συνεδριάσει στη Βουλή, για τα ίδια θέματα των διαρθρωτικών αλλαγών και του προϋπολογισμού, ο διευρυμένος κοινοβουλευτικός τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...