Τη γλύτωσε επειδή είναι εξαρτημένη

Η χρόνια εξάρτησή της από τα ναρκωτικά ήταν το ελαφρυντικό που άφησε ελεύθερη την 33χρονη Μαριάννα Μπερερή, η οποία είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2009, όταν στο διαμέρισμά της βρέθηκαν δύο κιλά κοκαΐνης και ποσότητα χασίς.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας επέβαλε στο γνωστό μοντέλο ποινή κάθειρξης 6 ετών, αλλά της έδωσε το δικαίωμα η έφεσή της να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, παρέχοντάς της έτσι μια δεύτερη ευκαιρία, προκειμένου να συνεχίσει τον αγώνα που, όπως είπε, δίνει για να ξεφύγει απ’ τα ναρκωτικά.

Χωρίς καμία αμφιβολία για την εξάρτηση που είχε η 33χρονη απ’ τις ναρκωτικές ουσίες, οι δικαστές τής αναγνώρισαν το ελαφρυντικό της τοξικομανίας, κάτι που έκαναν και στον σύντροφό της, ο οποίος καταδικάστηκε επίσης σε κάθειρξη 6 ετών, με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.
Ως τοξικομανείς χαρακτηρίστηκαν και οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί τους που είχαν συλληφθεί κατά την έφοδο των ανδρών του Λιμενικού στο διαμέρισμα του μοντέλου και οι οποίοι καταδικάστηκαν στην ίδια ποινή κάθειρξης των 6 ετών και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στην απολογία του το γνωστό μοντέλο είχε αναφερθεί στην εξάρτηση που είχε απ’ τις ναρκωτικές ουσίες, καθώς είχε φτάσει, όπως είπε, να χρειάζεται 1 με 2 γραμμάρια κοκαΐνης την ημέρα. «Ήμουν πλήρως εξαρτημένη και χαμένη στον κόσμο των ναρκωτικών» είπε απολογούμενη. «Όταν ξεκίνησα τα ναρκωτικά, κατέρρευσα. Δεν είχα αίσθηση της πραγματικότητας, είχα πολλές παράνοιες, νόμιζα ότι ήθελαν να με σκοτώσουν» εξήγησε στους δικαστές.

Όλα της τα χρήματα πήγαιναν στα ναρκωτικά. «Έχω ξοδέψει μια περιουσία στις ναρκωτικές ουσίες» είπε και ο σύντροφός της, μοντέλο και αυτός ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Ξεκίνησα τα σκληρά ναρκωτικά από έναν φίλο μου. Στην αρχή σιγά σιγά, πίστευα πως δεν θα έχανα τον έλεγχο. Κάναμε χρήση πολλοί μαζί. Κερνούσαμε ο ένας τον άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...