"Πρωτοφανείς" πλημμύρες στην Αυστραλία...

Οι πλημμύρες είναι "πρωτοφανείς" και υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθούν, λέει η πρωθυπουργός Γκίλαρντ.
Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ προειδοποίησε σήμερα ότι οι "πρωτοφανείς" πλημμύρες που πλήττουν τις ανατολικές περιοχές της χώρας και έχουν προκαλέσει την απομάκρυνση εκατοντάδων κατοίκων με ελικόπτερα, μπορεί να επιδεινωθούν.
Καταρρακτώδεις βροχές έπεσαν στην Πολιτεία του Κουίνσλαντ (βορειοανατολική Αυστραλία) την περασμένη εβδομάδα ως επακόλουθο του τροπικού κυκλώνα Τάσα.Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, μεγάλο μέρος των οποίων με τη βοήθεια ελικοπτέρων του στρατού, ενώ 38 περιφέρειες κηρύχθηκαν σε κατάσταση φυσικής καταστροφής.

Η Γκίλαρντ απηύθυνε έκκληση στη γενναιοδωρία των πολιτών, ανακοινώνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση θα αποδεσμεύσει ένα εκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας (770.000 ευρώ) για να βοηθήσει τους πληγέντες."Ορισμένες κοινότητες αντιμετωπίζουν τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και δεκαετίες και σε ορισμένες περιοχές το νερό έχει φτάσει σε επίπεδα που δεν είχαμε δει ποτέ από τότε που τηρούνται αρχεία", δήλωσε.

"Σε ορισμένες περιοχές οι πλημμύρες δεν έχουν ακόμη κορυφωθεί, αυτό θα συμβεί μέσα σε μερικές ημέρες", πρόσθεσε η Γκίλαρντ. Στις βόρειες περιοχές του Μπρισμπέιν, εκατοντάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην παραλιακή πόλη Μπάνταμπεργκ, καθώς και στο Έμεροντ. Η πόλη Θίοντορ εκκενώθηκε πλήρως με τη βοήθεια ελικοπτέρων Μπλακ Χοκ του στρατού.

Σύμφωνα με τον τοπικό βουλευτή Βον Τζόνσον, συγκομιδές και καλλιεργημένα εδάφη έχουν κατακλυστεί από τα νερά, με αποτέλεσμα οι ζημιές να ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια. "Πέταξα χθες με ελικόπτερο πάνω από τη ζώνη από το Άλφα ως το Μπάρκαλνταϊν. Ποτέ μου δεν είχα δει τόσο νερό, ποτέ", τόνισε ο Τζόνσον μιλώντας στο ραδιοσταθμό ABC. "Μοιάζει με το δέλτα ενός ποταμού, πρέπει να το δει κανείς για να το πιστέψει", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...