«Έκραξε» τα μεσημεριανάδικα και τις «βιζιτούδες»


Ο γιατρός της πετυχημένης σειράς «το Νησί», Νίκος Ορφανός, έδωσε μια συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό και μίλησε για τον ρόλο της σειράς στο μέλλον της ελληνικής τηλεόρασης αλλά και τα μεσημεριανάδικα-πρωινάδικα.Για το «Νησί» σε σχέση με τα υπόλοιπα σήριαλ:
«Αυτό το σήριαλ γυρίστηκε όπως θα έπρεπε να γυρίζονται όλες οι σειρές, με καλλιτεχνικά κριτήρια όπως στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια στις ελληνικές σειρές δε βλέπουμε ερμηνείες, χαρακτήρες και ιστορίες με στόχο. Βλέπουμε μια ανεκδοτολογία και μια συρραφή από αστείες ατάκες έξω από κάθε υποκριτική έννοια. Οι ηθοποιοί άλλα διδάσκονται στις δραματικές σχολές, άλλα κάνουν στο θέατρο και άλλα στην τηλεόραση.»

Για την εμπειρία που αποκόμισε από τη συμμετοχή του στο σήριαλ:

«Το μεγαλύτερο κέρδος είναι η εμπειρία των γυρισμάτων, να μένεις και να δουλεύεις σε αυτό το συγκλονιστικό μέρος, με εξαιρετικούς συνεργάτες που έχουν τόση θετική ενέργεια.(..) Είναι η πρώτη σειρά στην ελληνική τηλεόραση που είναι θεματική. Κάναμε τρομερή έρευνα: διαβάσαμε για την αρρώστια, πώς ζούσαν οι άρρωστοι, επισκεφτήκαμε το νοσοκομείο στην Αγία Βαρβάρα και μιλήσαμε με τους γιατρούς. (..)Υπήρχαν πολλές στιγμές που συγκινήθηκα και έκλαψα on και off camera. Ήταν κάποιες δραματικές σκηνές. Μου έβγαιναν και πολλά προσωπικά στα γυρίσματα».

Για τις σοκαριστικές σκηνές που προβάλλει το «Νησί»:

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο σοκαριστικό για μένα από όλες αυτές τις «βιζιτούδες» που βγαίνουν στα μεσημεριανά και διαλαλούν την «πραμάτεια» τους. Διακηρύσσουν το γεγονός ότι κάνουν πορνό και προβάλλονται σαν πρότυπα επαγγελματικά. Εμείς παρουσιάζουμε μια αληθινή κατάσταση. Αυτή η σειρά θα εκπαιδεύσει το κοινό να μάθει να βλέπει κάποιες σειρές διαφορετικά».

ΠΗΓΗ: Λοιπόν

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αψογος...

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...