Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας



Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στα Προπύλαια της οδού Πανεπιστημίου. Λίγο μετά τις 15:30 νεαροί έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, έσπασαν έναν τηλεφωνικό θάλαμο και ξεκίνησαν τον πετροπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται σ’ επιφυλακή εκεί.



Λίγο πριν τις 16:00 μια γυναίκα που συμμετείχε στην πορεία λυποθύμησε, αρχικά οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι χτυπήθηκε στην διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους από φωτοβολίδα.


 
 Στη διασταύρωση της Πανεπιστημίου με την Ιπποκράτους μια γυναίκα λιποθύμησε

Η γυναίκα που έπεσε λιπόθυμη είναι καλά στην υγεία της. Αφού της παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες, συνήλθε και δεν κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο νοσοκομείο.


Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη μνήμη του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, πριν από δύο χρόνια, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι από τα Προπύλαια.

Δείτε εδώ σε απευθείας σύνδεση μέσω της κάμερας της zougla.gr τι συμβαίνει αυτή την ώρα στα Προπύλαια και στην πλατεία Συντάγματος στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 11:30 σταμάτησε και η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου. Λίγο πριν από τις 13:00, μια διμοιρία των ΜΑΤ εμφανίστηκε στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Εμμανουήλ Μπενάκη, αλλά, καθώς δέχθηκε πληθώρα από πέτρες και άλλα αντικείμενα από την πλευρά των νεαρών, που συμμετέχουν στην πορεία, αποσύρθηκε, κρατώντας μια πιο διακριτική στάση.

Η πορεία ακολούθησε τη διαδρομή Πανεπιστημίου – Αιόλου – Σταδίου. Στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, άγνωστοι έσπασαν τις τζαμαρίες δύο τραπεζών. Νωρίτερα, άγνωστοι προξένησαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων στη Σταδίου, στο ύψος της Παλιάς Βουλής.




Ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν στα Χαυτεία στη συμβολή Σταδίου και Αιόλου, όταν περίπου 400 κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων. Νεαροί πέταξαν νεράντζια και άλλα αντικείμενα προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που έχουν παραταχθεί έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος.

Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης απάντησαν οι αστυνομικοί. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πραγματοποίησε στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00. Το κέντρο της Αθήνας θα παραμείνει κλειστό μέχρι το πρωί της Τρίτης, ενώ η Αστυνομία έχει λάβει «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας διαθέτοντας 5.000 αστυνομικούς.



Οι πορείες και οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξη θα είναι τουλάχιστον 25 στην Αθήνα, ενώ έχουν προγραμματιστεί άλλες 27 σε ολόκληρη τη χώρα. Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής παρακαλεί τους οδηγούς των οχημάτων, για την εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Κυκλοφοριακός χάος από το συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη

Κυκλοφοριακό χάος επικράτησε σήμερα και στη Θεσσαλονίκη λόγω της πορείας, στην οποία συμμετείχαν περίπου 4.000 μαθητές και δημόσιοι υπάλληλοι, που βγήκαν στους δρόμους της συμπρωτεύουσας, για να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή.

Στις 16:00 σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Καμάρας της Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αριστερές οργανώσεις και αντιεξουσιαστές.

Μεγάλη πορεία μαθητών από διάφορα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Τρίπολης. Πορεία μαθητών έγινε και στο Ναύπλιο, όπου ακολούθησε καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα και στο Ηράκλειο της Κρήτης κατά τη διάρκεια της πορείας των μαθητών. Άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλες τις τζαμαρίες δύο υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας το ένα εκ των οποίων βρίσκεται στην πλατεία Β. Κορνάρου.

 
Nεράντζια, πέτρες και άλλα αντικείμενα δέχτηκαν οι άνδρες των ΜΑΤ έξω
από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία


Σε ποιους δρόμους της Αθήνας απαγορεύεται κυκλοφορία και στάθμευση


Η κυκλοφορία θα διακοπεί από τις 10:00 σήμερα έως τις 07:00 το πρωί της Τρίτης, ενώ η στάση και η στάθμευση θα απαγορεύεται σε αρκετούς δρόμους του κέντρου κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έχει ενημερώσει τους οδηγούς, για τη δική τους εξυπηρέτηση και την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τους παρακάτω δρόμους:

• Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.

• Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

• Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

• Βασιλίσσης Όλγας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

• Πατησίων, στο τμήμα μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Πανεπιστημίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.

• Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλατεία Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.

• Βασ. Σοφίας, στο τμήμα μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.

• Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

• Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

• Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

• Συγγρού, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και της Λεωφόρου Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

• Ρηγίλλης, στο τμήμα μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Γεωργίου Β' και Βασ.Σοφίας.

• Υψηλάντου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Μ. Πετράκη και Ηροδότου

• Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.

• Μάρνη, στο τμήμα από την πλατεία Βάθη έως την οδό Πατησίων.

• Στουρνάρη, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ζαΐμη και Γ' Σεπτεμβρίου.

• Μπουμπουλίνας, στο τμήμα μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Βασ. Ηρακλείου.

• Γ' Σεπτεμβρίου, στο τμήμα από την οδό Μάρνη έως την πλατεία Ομονοίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.

• Οι δρόμοι γύρω από τις πλατείες Ομονοίας, Συντάγματος, Κοτζιά, Κάνιγγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...