Ο γάμος «βλάπτει σοβαρά» τη φυσική κατάσταση!!!

Γάμος και φυσική κατάσταση δύσκολα συμβαδίζουν, υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα των επιστημόνων, η οποία επισημαίνει ότι τα άτομα που απέχουν από το «σπορ» του γάμου ή έχουν χωρίσει τείνουν να διατηρούνται σε καλύτερη φόρμα.Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία έλαβαν μέρος 8.900 ενήλικες, για την αξιολόγηση της «φυσικής κατάστασης» έγινε εκτίμηση της καρδιαγγειακής κατάστασης του ατόμου με τη βοήθεια τεστ κοπώσεως.Η έκθεση, η οποία δημοσιεύτηκε στο Αμερικανικό Περιοδικό Επιδημιολογίας, δεν παρέχει αποδεικτικά στοιχεία για το ότι η μεταβολή της οικογενειακής κατάστασης επηρεάζει απευθείας τη φυσική κατάσταση προς το καλύτερο ή το χειρότερο.
Ωστόσο, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι όταν οι άνθρωποι παντρεύονται και, θεωρητικά, βγαίνουν από το «παιχνίδι» της αναζήτησης συντρόφου, έχουν την τάση να παραμελούν λίγο τον εαυτό τους. Αυτό δεν ισχύει όταν κάποιος είναι μόνος ή χωρίζει, καθώς έχει μεγαλύτερο κίνητρο να διατηρείται σε φόρμα.Ο επικεφαλής ερευνητής, δρ. Φραντσίσκο Ορτάγκα, από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη διευκρίνισε πάντως ότι οι μεταβολές στη φυσική κατάσταση ενός ατόμου μετά γάμου ή διαζυγίου, τις οποίες επισημαίνει η έρευνα, είναι μικρής εμβέλειας, καθώς η τελική φυσική κατάσταση ενός ατόμου εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων, όπως η γενετική προδιάθεση, η άσκηση, η σωματική διάπλαση και η συνολική υγεία.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...