Δίωξη κατά μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ επί προεδρίας Γκαγκάτση

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος μελών του ΔΣ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, επί προεδρίας Βασίλη Γκαγκάτση ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για απιστία και ηθική αυτουργία σ’ αυτή. Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από έρευνα που διενήργησε το τμήμα οικονομικού εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με την ανάθεση των δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος σε ιδιώτη ο οποίος εν συνεχεία τα διαπραγματεύθηκε με τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τα μεταπώλησε με υψηλότερο αντίτιμο.
Οι κατηγορίες πάντως δεν βαρύνουν όλα τα μέλη του τότε Δ. Σ. , καθώς υπήρξαν πολλοί απόντες που δεν υπέγραψαν την απόφαση. Η υπόθεση θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τους εμπλεκόμενους. Οι καταγγελίες που διερευνήθηκαν μιλούσαν για την «σκανδαλώδη» -όπως τη χαρακτήριζαν- ανάθεση των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλου Ελλάδας στην εταιρία γνωστού μάνατζερ ποδοσφαιριστών, που στη συνέχεια τέθηκε υπό τον έλεγχο του ΣΔΟΕ για εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλεται η ΕΠΟ κήρυξε άγονο διαγωνισμό με τις προσφορές των τηλεοπτικών σταθμών για να αναλάβουν την προβολή των αγώνων του Κυπέλλου και προκήρυξε δεύτερο ανοιχτό διαγωνισμό εκχωρώντας τα δικαιώματα στην εταιρία του μάνατζερ. Εκείνος στη συνέχεια μεταπούλησε τα δικαιώματα με υψηλότερο αντίτιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...