Εξίσωσε την παιδεραστία με τις....πλημμύρες!

Εξέπληξε δυσάρεστα ο προκαθήμενος της βελγικής Εκκλησίας, παρομοιάζοντας την παιδεραστία με...τις πλημμύρες.
Ο νέος προκαθήμενος της βελγικής Εκκλησίας, Αντρέ-Ζοζέφ Λεονάρ εξέπληξε δυσάρεστα σήμερα τους βουλευτές, όταν ανέφερε ότι "η Καθολική εκκλησία θα αποζημιώσει τα θύματα της παιδεραστίας, όπως έκανε και με τα θύματα των πλημμυρών"...
"Θα συμμετάσχει η Εκκλησία μας, μαζί με άλλους κοινωνικούς φορείς, στην αποζημίωση των θυμάτων της παιδεραστίας, τούτο όχι επειδή δεσμεύεται νομικά, αλλ' επειδή θέλει να υλοποιήσει το καθήκον της στην αλληλεγγύη προς τα θύματα, γενικώς", πρόσθεσε ο αρχικαρδινάλιος Λεονάρ, ο προκαθήμενος της Καθολικής εκκλησίας του Βελγίου από τον Ιανουάριο φέτος. Προφανώς, αναφερόταν στους παιδεραστές που έχουν στο μεταξύ αποβιώσει ή που, οι πράξεις τους νομικά έχουν παραγραφεί...

-Συνολικά περίπου 500 ενήλικοι σήμερα πολίτες κατηγορούν εκκλησιαστικούς ότι ασέλγησαν σε βάρος τους από τη δεκαετία του '50 έως και τη δεκαετία του '80, στο Βέλγιο.

Οξεία κριτική.

Ο γαλλόφωνος οικολόγος Ολιβιέ Ντελέζ, σχολίασε ότι συγκρίνοντας πλημμύρες και παιδεραστία, ο αρχικαρδινάλιος Λεονάρ "υποβαθμίζει κατά πολύ το ενδιαφέρον για τα θύματα των παιδεραστών, έως και ειρωνεύεται, αλλ' όπως δεν θα έπρεπε" εν προκειμένω...

Οσον αφορά τη σοσιαλίστρια βουλευτή Βαλερί Ντεόμ, μίλησε "για μεγάλη ανευθυνότητα της Καθολικής εκκλησίας", ενός "σημαίνοντος κοινωνικά παράγοντος στη βελγική κοινωνία".

Από την πλευρά του, ο αρχικαρδινάλιος Λεονάρ, που αναφερόμενος στο Έιτζ κάνει λόγο για 'επικείμενη απονομή δικαιοσύνης'...στη διάρκεια της συνολικώς τετράωρης κατάθεσής του ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής "περιπλανήθηκε" σε πολλά ακόμα "ναρκοπέδια" για τη βελγική Καθολική εκκλησία..., όπως σχολίασαν πολλοί βουλευτές.

Παραδείγματος χάρη--χωρίς να κατονομάσει--προϊδέασε "πολιτικούς, ιατρικούς θεσμούς" ότι μελλοντικά "μπορεί να κληθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη"... υπονοώντας, προδήλως, τα παιδιά που γεννιούνται με τεχνητή γονιμοποίηση και τα ίδια είναι φορείς γενετικών ασθενειών, αλλά κι όσους νομοθέτησαν σχετικώς.

"Προσωπικά, μιλώ, προκειμένου περί τεχνητής γονιμοποίησης, για οικογένειες που έχουν δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες, κατ' ουσίαν"..."Τι θα γίνει, λοιπόν, όταν ανακύψει το ζήτημα των αποζημιώσεων;"

Στο μεταξύ, η βελγική δικαιοσύνη έκρινε νόμιμες τις κατασχέσεις σε εκκλησιαστικά ιδρύματα και κατοικίες ιερωμένων, για να συγκεντρωθούν τα αποδεικτικά στοιχεία για την παιδεραστία, μία κίνηση που "άδειασε" την Καθολική αρχιεπισκοπή των Βρυξελλών.

"Οι σχετικές αποφάσεις μας ικανοποίησαν...Τώρα, θα συνεχίσουμε τις δικαστικές 'μάχες', για την αποκατάσταση των θυμάτων των παιδεραστών", σχολίασε προσφάτως πάνω στο θέμα αυτό ο συνήγορος πολλών θυμάτων παιδεραστών, ο δικηγόρος Ιοακίμ Μεζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...