Συγκρούσεις ΜΑΤ – Αφγανών έξω από το υπ. Προστασίας του Πολίτη

Με βίαιη απομάκρυνση από το Υπ. Προστασίας του Πολίτη έληξε στις 5 τα ξημερώματα η καθιστική διαμαρτυρία Αφγανών προσφύγων, που είχε ξεκινήσει μπροστά στην είσοδο του Υπουργείου, στη λεωφόρο Κανελλοπούλου, χθες το μεσημέρι.
Αίτημα των Αφγανών ήταν να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία των Επιτροπών Ασύλου, προκειμένου να εξετασθούν τα αιτήματά τους. Οι συγκεκριμένες Επιτροπές προβλέπονται από μεταβατικό Π.Δ. του υπ. Προστασίας του Πολίτη, που θεσμοθετήθηκε για να εξετασθούν 46.000 αιτήσεις πολιτικού ασύλου, που εκκρεμούν εδώ και χρόνια. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη συγκροτηθεί.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Επιτροπής Αφγανών Πολιτικών Προσφύγων και του δημοτικού συμβούλου της Αθήνας, Πέτρου Κωνσταντίνου, περί τις 2:30 τα ξημερώματα προκλήθηκε συμπλοκή, όταν άνδρες των ΜΑΤ με ρόπαλα και ασπίδες επιχείρησαν να απομακρύνουν από το κτήριο τούς διαδηλωτές. Ένας, δε, εξ αυτών οδηγήθηκε στον Ευαγγελισμό για τις πρώτες βοήθειες, ενώ συνελήφθη Ιρανός, ο οποίος έσχισε, ενώπιον των συγκεντρωμένων, την κάρτα του τού πολιτικού πρόσφυγα, διαμαρτυρόμενος για τη στάση της χώρας στο θέμα των προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...