Οι στρατιωτικοί είναι έτοιμοι για την άρση του ταμπού της ομοφυλοφιλίας


 Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ο ναύαρχος Μάικλ Μιούλεν, δήλωσε ότι αμερικανοί στρατιώτες είναι "έτοιμοι", ώστε να μπορούν οι ομοφυλόφιλοι να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, χωρίς να κρύβουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.
"Πιστεύω ότι, μακροπρόθεσμα, η κατάργηση της νομοθεσίας θα ενισχύσει τον στρατό μας και θα μας επιτρέψει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. (Η κατάργηση του νόμου) θα αντανακλά καλύτερα την χώρα που υπηρετούμε", δήλωσε ο ναύαρχος Μιούλεν στην Επιτροπή ενόπλων δυνάμεων της Γερουσίας.

Ο νόμος που ονομάζεται "μην ρωτάς, μην λες", και εγκρίθηκε το 1993, υποχρεώνει τους γκέι στρατιωτικούς και τις λεσβίες να κρύβουν την ομοφυλοφιλία τους, υπό την απειλή της αποστράτευσης.

Ο Λευκός Οίκος θέλει την κατάργησή της από την Γερουσία πριν από το τέλος του έτους, όπως και ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς.

Μια μελέτη του Πενταγώνου που δημοσιεύτηκε την Τρίτη δείχνει ότι το 70% των 115.000 στρατιωτικών και των 44.000 συζύγων στρατιωτικών που ρωτήθηκαν, τάσσονται υπέρ της κατάργησης του νόμου.

ΠΗΓΗ:Νooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...