Γιατρός διεκδικεί αποζημίωση επειδή κατηγορήθηκε άδικα ως "τρομοκράτης"

Ο Ινδός γιατρός Μοχάμεντ Χανίφ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί άδικα ως "τρομοκράτης" από τις αυστραλιανές αρχές πριν λίγα χρόνια, επέστρεψε στην Αυστραλία για να διεκδικήσει αποζημίωση για τον άδικο διωγμό και διασυρμό του.
Ο Μοχάμεντ Χανίφ που είχε κατηγορηθεί για υποβοήθηση τρομοκρατίας από τους Αυστραλούς, κατηγορία που απορρίφθηκε, λέει πως έκτοτε η καριέρα του καταστράφηκε.Ο Χανίφ, 27 χρόνων τότε, εργαζόταν σε νοσοκομείο της Αυστραλίας. Αρχικά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι του ασκήθηκε δίωξη για την υποστήριξη "από αμέλεια και όχι κατ' ανάγκη από πρόθεση". που παρείχε στους δράστες βομβιστικών επιθέσεων στη Βρετανία.
Συγκεκριμένα κατηγορήθηκε ότι, εκτός των άλλων, έδωσε και την κάρτα του κινητού του (SIM) στους δράστες των αποτυχημένων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Λονδίνο και τη Γλασκόβη.Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, Μικ Κέλτι, εκτίμησε πως η συγκεκριμένη ενέργειά του "δεν έγινε από πρόθεση αλλά από απαράδεκτη απροσεξία".

Ο κ. Κέλτι υπερασπίστηκε, τότε, την απόφαση του σώματός του να έχει επί έντεκα ημέρες τον Χανίφ υπό κράτηση και να τον ανακρίνει, χωρίς να του ασκεί δίωξη.

"Είχαμε 300 δικηγόρους και αστυνομικούς που εξέταζαν όλα τα στοιχεία. Εξετάσαμε 36.000 έγγραφα" είπε απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε.

Αργότερα όμως όλες οι κατηγορίες σε βάρος του Ινδού γιατρού κατέρρευσαν. Ο Χανίφ εξετάζει ακόμα το ενδεχόμενο να μηνύσει και τον πρώην υπουργό Μετανάστευσης, Κέβιν Άντριους, που του ακύρωσε την βίζα παραμονής στην Αυστραλία.

Εικάζεται ότι η αποζημίωση που θα διεκδικήσει θα ανέλθει σε αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει η "συγγνώμη" εκ μέρους της Αυστραλίας, παρά μόνο η αποζημίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...