Παγιδευμένο δέμα στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη

Δέμα παγιδευμένο με εκρηκτικά εντοπίστηκε τη Δευτέρα έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη πακέτων-βόμβα στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής με τη «σφραγίδα» ιταλικής αναρχικής οργάνωσης. Η πρεσβεία εκκενώθηκε, έσπευσαν πυροσβέστες και καραμπινιέρι, και πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.
Συναγερμός για τρομο-πακέτα σήμανε και στις πρεσβείες Βενεζουέλας, Δανίας και Μονακό, αλλά κατά τους ελέγχους τα δέματα αποδείχθηκαν ακίνδυνα.

Το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa μετέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι εντοπίστηκε ύποπτο δέμα μπροστά από την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, η οποία βρίσκεται στην οδό Τζοακίνο Ροσίνι. Σε υπάλληλο του θυρωρείου παραδόθηκε φάκελος που περιείχε μαύρη θήκη μουσικού CD, με άσπρη σκόνη στο εσωτερικό. Εκείνος διαπίστωσε ότι ανταποκρινόταν στην περιγραφή που είχε δώσει η ιταλική αστυνομία για τα ύποπτα δέματα και αμέσως κλήθηκε η αστυνομία.
Το κτίριο της πρεσβείας εκκενώθηκε και οι υπάλληλοι μετέβησαν στην οικία του πρέσβη. Έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, πυροσβέστες και πυροτεχνουργοί, οι οποίοι προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη του πακέτου.
Συναγερμός για ύποπτα δέματα σήμανε επίσης στις πρεσβείες της Βενεζουέλας, της Δανίας και του Μονακό. Διενεργήθηκαν έλεγχοι από την αστυνομία και τα πακέτα αποδείχθηκαν ακίνδυνα.
Στην ιταλική πρωτεύουσα έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά τις επιθέσεις με πακέτα-βόμβες που εστάλησαν από το εσωτερικό της Ιταλίας στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας, αφήνοντας πίσω τους δυο τραυματίες.
Την ευθύνη ανέλαβε ιταλική αναρχική οργάνωση Federazione Anarchica Informale (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία), με ελληνικές αναφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...