Ποιοί είναι οι συλληφθέντες


Κωνσταντίνος Σακκάς


Χρήστος Πολίτης


Δημήτρης Μιχαήλ


Αλέξανδρος Μητρούσιας


Στυλιανή Αντωνίου


Γιώργος Καραγιαννίδης
Oι μαρίδες πιάστηκαν οι Καρχαρίες ξέφυγαν
Ο 21 χρόνων Αλέξανδρος Μητρούσιας γεννήθηκε στο Μαρούσι και στο παρελθόν είχε προσαχθεί για επεισόδια. Τα αποτυπώματά του εντοπίστηκαν στη γιάφκα της “Συνωμοσίας” στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι και απο τότε ήταν καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση.



Ο 26χρονος Κωνσταντίνος Σακκάς, γεννημένος κι αυτός στο Μαρούσι είχε εξετασθεί ως ύποπτος για συμμετοχή στους “Ληστές με τα Μαύρα” και μετά από ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στου Γκύζη, χωρίς να προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του.


Ο 30χρονος Γιώργος Καραγιαννίδης, ο δεύτερος καταζητούμενος για συμμετοχή στη “Συνωμοσία”, εκτός από αποτυπώματα στη γιάφκα του Χαλανδρίου, είχαν προκύψει στοιχεία ότι ήταν το άτομο που είχε αγοράσει “κατσαρόλες” από γνωστό πολυκατάστημα λίγες ημέρες πριν από την βομβιστική επίθεση στο γραφείο και σπίτι της Λούκα Κατσέλη στο Κολωνάκι. Ο Γ. Καραγιαννίδης σύμφωνα με διαρροές αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής , απεικονίζεται μαζί με τον Γεράσιμο Τσάκαλο και άλλο ένα άτομο σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας στον σταθμό του ΗΣΑΠ της Βικτώριας, λίγο πριν την βομβιστική επίθεση σε κάδο απορριμμάτων της οδού Γκυιλφόρδου στις 2 Οκτωβρίου 2009, λίγα μέτρα μακριά από την προεκλογική ομιλία του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο Πεδίο του Άρεως. Οπως λένε οι αξιωματικοί οι Καραγιαννίδης και Σακκάς είναι αυτοί που νοίκιασαν το διαμέρισμα και γκαράζ της Ν. Σμύρνης, το διαμέρισμα του Αγρινίου αλλά και αυτό του Πειραιά, όπου εμφανίστηκαν στον ιδιοκτήτη πριν από περίπου 1,5 μήνα ως Κύπριοι φοιτητές προπληρώνοντας μάλιστα τα νοίκια και τα κοινόχρηστα 3 μηνών.

Η 26χρονη Στυλιανή Αντωνίου φέρεται από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, φίλη νεαρού που είχε συλληφθεί για τη ληστεία τράπεζας στου Γκύζη και έχει αποφυλακιστεί. Σύμφωνα με την αστυνομία η κοπέλα πριν από ένα χρόνο είχε νοικιάσει το διαμέρισμα της Καλλιθέας. Είχε εμφανιστεί μαζί με μια γυναίκα που την παρουσίασε ως μητέρα της, ενώ έδωσε τα στοιχεία “Παπαδομανωλάκη”. Ήταν τακτική στις πληρωμένες ενοικίων και κοινοχρήστων και δεχόταν τις τακτικές επισκέψεις ενός νεαρού.

Ο Χρήστος Πολίτης 31 χρόνων, δύο μέρες πριν την σύλληψή του, στις 2 Δεκεμβρίου, κλήθηκε και εξετάστηκε από τον αρμόδιο ανακριτή για εμπρηστική επίθεση τον Μάιο του 2008 πίσω από το Εφετείο Αθηνών και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ενώ την ευθύνη είχε αναλάβει με προκήρυξη η οργάνωση "Κομμάντος Χρήστος Τσουτσουβής".

Ο 26χρονος Κωνσταντίνος Μιχαήλ που συνελήφθη στη Σητεία, είναι σπουδαστής σχολής διατροφής και διαιτολογίας και δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...