Προληπτική ιατρική από το Πολεμικό Ναυτικό στους ακρίτες

Επιχειρήσεις προληπτικής ιατρικής διοργανώνει το Πολεμικό Ναυτικό σε τακτά χρονικά διαστήματα μεταφέροντας διακλαδικές ομάδες ιατρών, νοσηλευτές, εθελοντές ιατρούς-στελέχη μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στα πιο απομακρυσμένα λιμάνια της χώρας. Με το έργο αυτό έχουν επιφορτιστεί κυρίως οι κανονιοφόροι.
Όπως αναφέρει το Πολεμικό Ναυτικό:
Στο διάστημα από 9 έως 17 Μαρτίου η κανονιοφόρος ΚΡΑΤΑΙΟΣ μετέφερε στην Ανάφη, τα Ψαρά και τον Άγιο Ευστράτιο διακλαδική ομάδα ιατρών αποτελούμενη από καρδιολόγο και ορθοπεδικό που εξέτασαν 25 κατοίκους ( 15, 5, 5 αντίστοιχα).
Στα διάστημα από 14 έως 23 Απριλίου η κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ μετέφερε διακλαδική ομάδα ιατρών αποτελούμενη από παθολόγο και ωτορινολαρυγγολόγο στα Ψαρά και στον Άγιο Ευστράτιο οι οποίοι εξέτασαν 23 κατοίκους ( 4 και 19 αντίστοιχα).
Η ίδια κανονιοφόρος στο διάστημα από 12 έως 21 Μαίου μετέφερε διακλαδική ομάδα ιατρών αποτελούμενη από καρδιολόγο, νευροχειρούργο και νοσηλεύτρια στην Ανάφη. Την ίδια περίοδο μετέφερε εθελοντές ιατρούς της¨"Ανοικτής Αγκαλιάς" στη Νίσυρο (από την Κω), στα Πηγάδια της Καρπάθου(από τη Νίσυρο) και στη Ρόδο (από την Κάσο).
Από 14 έως 23 Ιουνίου η κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ μετέφερε διακλαδική ομάδα ιατρών αποτελούμενη από παθολόγο, χειρούργο και ουρολόγο στα Ψαρά και στον Άγιο Εΰστράτιο.
Από 14 έως 23 Ιουλίου η κανονιοφόρος ΜΑΧΗΤΗΣ μετέφερε διακλαδική ομάδα ιατρών αποτελούμενη από ορθοπεδικό και γαστρεντορολόγο στα Ψαρά και τον Άγιο Ευστράτιο οι οποίοι εξέτασαν 36 κατοίκους (22 και 16 αντίστοιχα).
Από 15 έως 24 Σεπτεμβρίου η κανονιοφόρος ΑΗΤΤΗΤΟΣ μετέφερε διακλαδική υγειονομική ομάδα στην Ανάφη, τα Ψαρά και τον Άγιο Ευστράτιο και εθελοντές ιατρούς της "Ανοικτής Αγκαλιάς" από τη Χίο στα Ψαρά.
Ίδιες αποστολές έχουν εκτελέσει επίσης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα η πυραυλάκατος ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ (από 20 έως 27 Οκτωβρίου) και οι κανονιοφόροι ΚΑΣΟΣ (από 1η έως 10 Φεβρουαρίου) και ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ (από 2 έως 11 Νοεμβρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...