«Βολικοί» τρομοκράτες…

Οι συλλήψεις για τρομοκρατία, αν και έως τώρα δεν έχουν αποδώσει καρπούς, ώστε να «δεθούν» ευρήματα και πρόσωπα με συγκεκριμένες επιθέσεις, ήλθαν σε μια ενδιαφέρουσα συγκυρία για τη χώρα.

Επίκειται ψήφιση του ιδιαιτέρως σκληρού Προϋπολογισμού για το 2011 και -το κυριότερο- η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρό της την κατάλυση των στοιχειωδέστερων εργασιακών δικαιωμάτων. Ταυτιζόμενη με το ΣΕΒ, θέτει ανοιχτά το εκβιαστικό δίλημμα «ή κομμένοι μισθοί ή απολύσεις», με αποτέλεσμα να προκαλεί σοβαρούς κραδασμούς ακόμα και μέσα στη ΓΣΕΕ.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, καταφθάνουν στην Αθήνα ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Στρος- Καν και ο αρµόδιος επίτροπος για την Οικονοµία Ολι Ρεν.
Η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ως είναι φυσικόν, μαζί με τις αντιλαϊκές πολιτικές της «κυβέρνησης του μνημονίου», ηλεκτρίζει περαιτέρω την ατμόσφαιρα. Οι συλλήψεις που ατύπως αποδίδει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» αποτελούν ουσιαστικά το τρίτο αντιτρομοκρατικό κύμα από την αρχή του έτους.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ήταν τον Απρίλιο του 2010, οπότε συνελήφθησαν άτομα που φέρονται να ανήκουν στον «Επαναστατικό Αγώνα». Οι συλλήψεις εκείνες έγιναν λίγες ημέρες πριν από την αποφράδα ημέρα της ανακοίνωσης της εισόδου της χώρας μας στην εποπτεία των ΔΝΤ-Ε.Ε., από τον πρωθυπουργό στο Καστελλόριζο, το δεύτερο δεκαήμερο του ιδίου μηνός.
Αλλες συλλήψεις έκανε η ΕΛ.ΑΣ. σε μια εξίσου ενδιαφέρουσα πολιτική περίοδο. Ηταν λίγο πριν από τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, όταν μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» έστειλαν μαζικά επιστολές – μίνι βόμβες σε διάφορες πρεσβείες και Ευρωπαίους ηγέτες. Δύο εξ αυτών απέτυχαν και συνελήφθησαν.
Πέρυσι, πριν από τις εκλογές, είχαν γίνει και πολλές άλλες συλλήψεις για την ίδια οργάνωση. Επανειλημμένως έχει επισημανθεί ότι όπως σε όλη την Ευρώπη η δεύτερη και η τρίτη γενιά τρομοκρατών εξαρθρώθηκαν συντομότερα από την πρώτη, το ίδιο θα γίνει και στην Ελλάδα.
Ωστόσο, οι χρονικές «συμπτώσεις» έχουν τη δική τους, ιδιαίτερη σημειολογία.

ΠΗΓΗ:politis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...