Ο θηλασμός αυξάνει τη γνωστική ικανότητα

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας, ο θηλασμός, πέραν των πολλών ευεργετικών συνεπειών του στον οργανισμό των μωρών, έχει ακόμη μία ιδιαίτερα θετική επίδραση, ειδικά στα αγόρια.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, τα μωρά που θηλάζουν για διάστημα έξι μηνών παρουσιάζουν ανεπτυγμένες γνωστικές ικανότητες σε σχέση με εκείνα που δεν θηλάζουν, τουλάχιστον κατά την πρώτη δεκαετία της ζωής τους.
Έτσι, τα παιδιά που έχουν θηλάσει τουλάχιστον έξι μήνες τα καταφέρνουν καλύτερα στην ανάγνωση, στη γραφή, στην ορθογραφία και στην αριθμητική.Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πού ακριβώς οφείλεται το φαινόμενο, αλλά εικάζουν ότι μπορεί να υπάρχουν συγκεκριμένα συστατικά στο μητρικό γάλα που βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.Τα αγόρια φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη ωφέλεια από τα συγκεκριμένα συστατικά, καθώς δεν εκκρίνουν ορισμένες ορμόνες που εκκρίνουν τα κορίτσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...