Βράβευση αριστούχου μαθητή από τον πρέσβη της Αυστραλίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ρεθύμνου, η καθιερωμένη ετήσια απονομή χρηματικού βραβείου, από το Σύνδεσμο της 6ης Αυστραλιανής Μεραρχίας στο μαθητή μαθήτρια, που συγκέντρωσε τον υψηλότερο αριθμό μορίων μεταξύ των αποφοίτων των Λυκείων του Νομού στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για το έτος 2009 - 2010.

Φέτος, το βραβείο απενεμήθη στον Κοκκινάκη Γιώργο απόφοιτο του 1ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου, ο οποίος εισήχθη στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Το βραβείο παρέδωσε στην οικογένεια του Γιώργου Κοκκινάκη, ο Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Τζέρεμι Νιούμαν, ο οποίος εκ μέρους των Βετεράνων Πολεμιστών της Αυστραλίας, παρέδωσε και στον εκπρόσωπο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων επιταγή για ενίσχυση του ταμείου απόρων της Μητρόπολης.
Ο Νομάρχης Ρεθύμνου, Γιώργης Παπαδάκης, καλωσόρισε τον κ. Νιούμαν και αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ Αυστραλών και Κρητικών, οι οποίοι σφυρηλατήθηκαν κατά την Μάχη της Κρήτης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επερχόμενες εορταστικές εκδηλώσεις για την 70η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, που έχουν προγραμματιστεί τον Μάιο με την συμμετοχή Αυστραλών Βετεράνων και μελών της Αυστραλιανής Κυβέρνησης. Ο κ. Νιούμαν ευχαρίστησε για την εγκάρδια υποδοχή και αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον Αγώνα των Κρητών μαχητών και στη συμπαράστασή τους προς τους Αυστραλούς στρατιώτες, κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου και η οικογένεια του Μάρκου Πολιουδάκη, ιστορικού της Μάχης της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...