Στον εισαγγελέα κυνηγός γιατί σκότωσε ζαρκάδι

Ο συνταξιούχος από τη δυτική Φθιώτιδα αρνείται την κατηγορία

Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Πίτσι Σπερχειάδας. Ένας δασικός υπάλληλος και ένας θηροφύλακας, που ήταν στο Πίτσι χθες το πρωί άκουσαν πυροβολισμούς από καραμπίνα και αποφάσισαν να ελέγξουν άμεσα την περίπτωση.
Βγαίνοντας από το χωριό έπεσαν πάνω σε ένα κυνηγό με ένα ζαρκάδι να κείτεται νεκρό μπροστά στα πόδια του και δίπλα στο αυτοκίνητό του. Ο κυνηγός, που είναι συνταξιούχος και διαμένει στο χωριό, υποστήριξε ότι δεν το χτύπησε αυτός αλλά κάποιος άλλος και ότι αυτός απλά το βρήκε.
Παρά τους ισχυρισμούς του συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Το γεγονός καταγγέλλει με δήλωσή της στο LamiaReport και η πρόεδρος του φιλοζωϊκού συλλόγου Λαμίας Αγγέλα Μπαρτσιώκα


<<Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας διαμαρτύρεται έντονα για το γεγονός της δολοφονίας του ζαρκαδιού στο χωρίο Πίτσι από ασυνείδητο κυνηγό.
Φαίνεται ότι οι νόμοι της Ελληνικής πολιτείας που αναφέρουν ότι τα ζαρκάδια είναι προστατευόμενο είδος δεν σημαίνουν τίποτα για μερίδα κυνηγών.
Δεν φτάνει που νόμιμα σπέρνουν το θάνατο σκοτώνοντας ανυπεράσπιστα ζώα ασκώντας αυτό το βάρβαρο σπορ, αλλά επεκτείνονται και στα είδη υπό προστασία.
Για άλλη μια φορά καταρρίπτεται ο ισχυρισμός ότι οι κυνηγοί είναι προστάτες του περιβάλλοντος, εκτός πια κι αν σκοτώνουν τα ζώα για να προστατεύσουν το χορτάρι….>>
ΠΗΓΗ:LamiaReport

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο Φιλοζωικός Όμιλος είχε την ανακοίνωση έτοιμη; Δίχως καταδίκη, δίχως στοιχεία παρά μόνο με την άσκηση ποινικής δίωξης καταδικάζει πάλι τους κυνηγούς και τον άμοιρο συνταξιούχο. Αν δηλαδή είχαν βρει οικολόγους πλάϊ στο ζαρκάδι θα τους κατηγορούσαν για το θάνατό του; Το κλασικό παραμύθι. Φιλοζωικοί όμιλοι που γράφουν μονάχα επιστολές. Τον θηροφύλακα που άσκησε τον έλεγχο ποιος τον πληρώνει; Οι κυνηγοί ασφαλώς.
Εύκολες οι ταμπέλες και οι χαρακτηρισμοί, το έργο δύσκολο.
Οπλοφόρος = κυνηγός = λαθροθήρας.
Λίγη σοβαρότητα επιτέλους

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...