Στη Βουλή το θέμα της κακοποίησης ζώων στη Λέσβο

Οι φωτογραφίες σοκ με την κακοποίηση των ζώων που δημοσίευσε το LesvosNews πριν από μερικές ημέρες ( http://lesvosnews.net/2010/12/06/55-146/)
προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Σ. Γαλήνου.
 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρ. Παπουτσή
ΘΕΜΑ: Κακοποίηση ζώων
Ο σεβασμός των ζώων, οικιακών και αδέσποτων είναι στοιχείο πολιτισμού μίας χώρας. Γινόμαστε με μεγάλη συχνότητα μάρτυρες κακοποίησης και θανάτωσης ζώων. Τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και το διαδίκτυο βρίθουν από εικόνες με κακοποιημένα και νεκρά ζώα καθώς και από καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων αλλά και απλών πολιτών.

Η μεγάλη έκταση ενός φαινομένου που είναι καταφανώς έκνομο προκαλεί επικριτικά σχόλια για την δυνατότητα των αρχών να εφαρμόσουν τον νόμο και αμαυρώνει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς.
Αποτελεί, προφανώς, υποχρέωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να θέσουν τέρμα σε αυτή την κατάσταση εφαρμόζοντας με αυστηρότητα την κείμενη νομοθεσία και εξετάζοντας κάθε πληροφορία και καταγγελία για βασανισμό ή θανάτωση ζώου. 
Χρηστική στην αντιμετώπιση του ζητήματος θα ήταν επίσης η συστηματική συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις καθώς και η υποχρέωση των υπηρεσιών του Υπουργείου να διερευνούν και να απαντούν εγγράφως σε κάθε καταγγελία που γίνεται.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1) Τι σκοπεύει να κάνει προς αντιμετώπιση του προβλήματος;
2) Ποιος έχει έως τώρα την ευθύνη για την διαχείριση του προβλήματος;
3) Ποια είναι η εφαρμοζόμενη πολιτική των υπηρεσιών του Υπουργείου, εάν υπάρχει βέβαια κάποια, για την διαχείριση καταγγελιών για τον βασανισμό και την θανάτωση ζώων;
4) Σε ποιες διορθωτικές παρεμβάσεις θα προβεί ώστε αυτή να αποκτήσει μία επαρκή αποτελεσματικότητα;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Σπύρος Γαληνός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...