Όχι στην αύξηση των τιμών των εισιτηρίων

Την αντίθεσή του στην αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς δηλώνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).
Σε ανακοίνωσή του το ΚΕΠΚΑ σημειώνει ότι οι αστικές συγκοινωνίες είναι καθολικές υπηρεσίες και αυτό σημαίνει ότι η εκάστοτε Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των καταναλωτών, σε ποιοτικές αστικές μεταφορές, σε προσιτή τιμή, ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ο πιο φιλικός τρόπος μαζικής μεταφοράς και ότι οι αυξήσεις, στα εισιτήρια του Ο.Α.Σ.Θ. και του Ο.Σ.Ε., κρίνονται υψηλές ''και θέτουν, σε κίνδυνο και την καθολικότητα των αστικών συγκοινωνιών και την προστασία του περιβάλλοντος, σε σχέση με τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες''.

    Για τον Ο.Α.Σ.Θ., που είναι ιδιωτική επιχείρηση, αλλά επιδοτείται, από το κράτος, το ΚΕΠΚΑ ζητάει οι μέτοχοι να επανεξετάσουν το θέμα και να περιορίσουν τα κέρδη τους ενώ για τον Ο.Σ.Ε., που είναι δημόσια και προβληματική επιχείρηση, το ΚΕΠΚΑ σημειώνει ότι: ''πρέπει να διωχθούν , όσοι τον έκαναν ζημιογόνο και να θεωρηθούν υπεύθυνοι, με την περιουσία των ίδιων και των οικογενειών τους''.

    Το ΚΕΠΚΑ διαμαρτύρεται διότι, όπως σημειώνει: ''Κάθε φορά, που μια Δ.Ε.Κ.Ο. ή το ίδιο το κράτος έχει έλλειμμα, χωρίς να εξεταστεί ποιος φταίει, οι ζημιές μετακυλύονται, στους καταναλωτές, μέσω αύξησης τιμών. Ας θυμηθούμε τη Δ.Ε.Η., το Φ.Π.Α., τις αυξήσεις, στα καύσιμα και θα καταλάβουμε ότι η εύκολη λύση είναι το χαράτσωμα των καταναλωτών και ζητάει από την Κυβέρνηση, να ακυρώσει αυτές τις αυξήσεις διότι, εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι αυξήσεις αυτές αποτελούν επιπλέον αφαίμαξη των καταναλωτών''.

    Τέλος, για μια ακόμα φορά, εκφράζουν οι καταναλωτές την αντίθεσή τους, σε κατάργηση δρομολογίων του Ο.Σ.Ε. ''Αν θέλουμε πράσινη ανάπτυξη, πρέπει να εντάξουμε τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες, στις καθολικές υπηρεσίες και να στηρίξουμε, ως Πολιτεία, την πραγματοποίηση τους. Φυσικά, όχι να επιδοτήσουμε την κακή διαχείριση του Ο.Σ.Ε., αλλά την πρόσβαση των καταναλωτών, σε φιλικές, στο περιβάλλον μεταφορές'' όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

   
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...