Ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας, Ί. Σαναντέρ, θα παραμείνει για ένα ακόμη μήνα σε φυλακή στην Αυστρία

Ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας, Ίβο Σαναντέρ, ο οποίος συνελήφθη στις 10 Δεκεμβρίου στην Αυστρία, βάσει εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από την Κροατία σε βάρος του, θα παραμείνει προφυλακισμένος.Ο Ίβο Σαναντέρ θα παραμείνει για ένα ακόμη μήνα στη φυλακή, δήλωσε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Σάλτζμπουργκ, Μπάρμπαρα Φέχτινγκερ, και πρόσθεσε ότι νέα απόφαση θα ληφθεί στις 27 Ιανουαρίου του νέου έτους.Ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας, μετά από συστάσεις των συνηγόρων του δεν πήρε θέση, όσον αφορά στο αίτημα των κροατικών αρχών, για έκδοσή του στην Κροατία.Η αυστριακή γενική εισαγγελία για την καταπολέμηση της διαφθοράς, την περασμένη Πέμπτη, ανέκρινε τον Ίβο Σαναντέρ, στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε στην Αυστρία μετά από καταγγελία μίας τράπεζας από το Τίρολο ότι ο πρώην πρωθυπουργός εμπλέκεται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Εάν για την υπόθεση αυτή ασκηθεί δίωξη σε βάρος του στην Αυστρία, θα υπάρξει δυσκολία με την έκδοσή του στην Κροατία, επειδή θα πρέπει πρώτα να διαλευκανθεί η υπόθεση και μετά να επιλυθεί το θέμα της έκδοσής του στην Κροατία.

Σε περίπτωση που ο Ίβο Σαναντέρ δεν εκδοθεί με γρήγορες διαδικασίες, για τις οποίες απαιτείται η συγκατάθεσή του, το δικαστήριο στο Σαλτζμπουργκ θα πρέπει να αποφασίσει για την έκδοσή του.

Ο πρώην πρωθυπουργός, οποίος κατηγορείται στην Κροατία για κατάχρηση εξουσίας την περίοδο της θητείας του, στις 22 Δεκεμβρίου ανακρίθηκε από εξεταστική επιτροπή της Βουλής της Καρίνθιας που ερευνά το σκάνδαλο με την τράπεζα Hypo. Ο κ. Σαναντέρ απάντησε σε ερωτήσεις μέσω βιντεοσύνδεσης από τη φυλακή του Σάλτζμπουργκ, όπου κρατείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...