Ο Αντώνης τον βγάζει… στο ξέφωτο!

Οι διαπροσωπικές σχέσεις τους, ουσιαστικά δεν διερράγησαν ποτέ. Στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης όμως, οι δυο παλαιοί φίλοι, ετοιμάζονται για μετωπικές συγκρούσεις, με φόντο μια μάχη μέχρις εσχάτων, και με ορίζοντα τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Έναν χρόνο μετά την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς πατάει πλέον γερά στα πόδια του. Και οι κοινοβουλευτικές εμφανίσεις του, αποκαλύπτουν έναν λεπτομερή, βαθύ και στοχευμένο προσανατολισμό: Να αναγκάσει τον Γιώργο Παπανδρέου… να βγει στο ξέφωτο, προκειμένου να «μετρηθούν». Οι δυο τους. Ο ένας απέναντι στον άλλο. Όπως απαιτεί ο κοινοβουλευτισμός του διπολισμού, ως τελευταία πράξη του «δράματος», προτού ο εκάστοτε πρωθυπουργός αμφισβητηθεί ουσιαστικά από τον εκάστοτε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αυτή η «πρόσωπο με πρόσωπο» μονομαχία, συνοδεύει το πολιτικό μας σύστημα, από τη Μεταπολίτευση και μετά. Ή μάλλον, μετά το 1981. Ο Ανδρέας Παπανδρέου κέρδιζε τον Γεώργιο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο τελευταίος, βρήκε μια χαραμάδα το 1989, και δεν την άφησε χαμένη, η πολιτική υπεροχή του όμως εξανεμίστηκε μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια.

Ο Κώστας Σημίτης κέρδιζε τον Μιλτιάδη Έβερτ (άνετα) και τον Κώστα Καραμανλή (οριακά). Και ο Κώστας Καραμανλής από την πλευρά του, είχε «του χεριού του» τον Γιώργο Παπανδρέου, μέχρι ο σημερινός Πρωθυπουργός να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία (σκάνδαλα, κόπωση, αντίδραση της κοινωνίας για τη διακυβέρνηση της ΝΔ), και να βελτιώσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, τόσο όσο χρειαζόταν για να επιφέρει το μοιραίο χτύπημα στον αντίπαλό του.
Σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς ξέρει ότι χρειάζεται να δείξει και στους πολίτες, ότι κερδίζει τον Γιώργο Παπανδρέου. Γιατί ο ίδιος… το ξέρει. Αλίμονο αν δεν γνώριζε τα όρια, επομένως και τις αδυναμίες, του συγκατοίκου του. Έτσι, θα μπορούσε κανείς να βάλει στοίχημα, και να το κερδίσει, ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα μια προσωπική πολιτική αντιπαράθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου. Για να «τρέξει» τα γεγονότα. Μέσω των συγκρίσεων. Που δεν θα… κολακεύουν και ιδιαίτερα τον σημερινό Πρωθυπουργό.
ΠΗΓΗ:statesmen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...