Αρχισε η διαδικασία μετάταξης εργαζομένων του ΟΣΕ

Αρχίζει από σήμερα και τυπικά, η διαδικασία μετατάξεων για 2.751 υπαλλήλους του ΟΣΕ, οι οποίοι, σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης του Οργανισμού, αποτελούν πλεονάζον προσωπικό και θα πρέπει να μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.Ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), Νίκος Κιουτσούκης, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτιμά ότι ελάχιστοι εργαζόμενοι θα υποβάλουν αίτηση για μετάταξη. Ο βασικός λόγος, κατά τον κ. Κιουτσούκη, είναι ότι η αίτηση αρχίζει με τη φράση "με ατομική μου ευθύνη…." κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ο εργαζόμενος που θα κάνει αίτηση, στην ουσία υποβάλει παραίτηση από τον ΟΣΕ και στη συνέχεια για την όποια εξέλιξη της εργασιακής του τύχης, δεν θα έχει πλέον λόγο η ΠΟΣ.
Για το λόγο αυτό η ΠΟΣ προτρέπει του υπαλλήλους του ΟΣΕ να μην υποβάλουν αιτήσεις, ώστε οι μετατάξεις να είναι υποχρεωτικές και η κυβέρνηση να αναλάβει το πολιτικό κόστος. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η διαδικασία των μετατάξεων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου του 2011, ενώ οι μεταταγέντες θα πάνε σε φορέα ή υπηρεσία, σε νομό επιλογής του υπαλλήλου, εφόσον υπάρχει κενή θέση ή έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει ανάγκη σε φορέα αυτού του νομού. Επίσης, οι αποδοχές του μεταταχθέντος υπαλλήλου θα είναι ανάλογες με αυτές που ισχύουν στη νέα υπηρεσία που θα τοποθετηθεί.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου, θα έπρεπε μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου οι δημόσιες υπηρεσίες, ανεξάρτητες αρχές, δήμοι και νομαρχίες και ΝΠΙΔ του δημόσιου τομέα, να είχαν κάνει γνωστές τις κενές θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή τις ανάγκες τους πέραν των κενών θέσεων προκειμένου να καλυφθούν με μεταφορά προσωπικού από τις εταιρείες ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως προβλέπει ο νόμος 38/91/2010.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του κ. Ντόλιου, κενές θέσεις όσο και ανάγκες για σύσταση θέσεων υπάρχουν κυρίως τους νομούς: Αργολίδας, Αρκαδίας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δράμας, Έβρου, Ευβοίας, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λαρίσης, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Ροδόπης.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...