Παρήγαγαν ινσουλίνη από σπέρμα !


Αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν της Ουάσιγκτον ανακοίνωσαν σε συνέδριο ότι κατάφεραν - σε πειραματόζωα - να παράγουν ινσουλίνη, χρησιμοποιώντας ως «πρώτη ύλη» βλαστοκύτταρα από ανθρώπινους όρχεις. Συγκεκριμένα, μπόρεσαν να μεταμορφώσουν αυτό το υλικό σε κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη. Τα κύτταρα που παράγουν κανονικά ινσουλίνη βρίσκονται αποκλειστικά στο πάγκρεας.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, «μέχρι στιγμής δεν είχαμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε βλαστοκύτταρα σε βαθμό που αυτά να μπορούν να παράγουν αρκετή ινσουλίνη, ώστε να θεραπεύουμε τον διαβήτη, αλλά τώρα τουλάχιστον μάθαμε ότι τα βλαστοκύτταρα από τους ανθρώπινους όρχεις έχουν τη δυνατότητα να το πετύχουν και ξέρουμε επίσης με τι τρόπο μπορούμε να αυξήσουμε την παραγωγή ινσουλίνης από αυτά».
Οι ίδιοι ερευνητές πιστεύουν ότι ίσως καταφέρουν το ίδιο με βλαστοκύτταρα από τα ωάρια των γυναικών, ώστε να θεραπεύουν τον διαβήτη τους με δικά τους βλαστοκύτταρα.

Πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...