Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τα επεισόδια στη γενική απεργία της Τετάρτης

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση για τα επεισόδια και την επίθεση κατά του Κ.Χατζηδάκη στη διάρκεια της απεργίας της Τετάρτης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του κατήγγειλε τη στάση της Αστυνομίας, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν καταδίκασε και τις επιθέσεις κατά της αστυνομίας.

Σε παρέμβασή του μετά την τοποθέτηση των βουλευτών Η.Διώτη και Β.Μουλόπουλου, ο κ. Παπουτσής τόνισε:

«Θα ήμουν όμως χωρίς ερωτηματικά εάν άκουγα έστω και μία φράση από τα λόγια σας στις δύο περιπτώσεις που πήρατε το λόγο σήμερα, μιλώντας γι’ αυτά τα επεισόδια εάν αναφερόσασταν στις μολότοφ, στους σιδηρολοστούς, στις ακραίες θέσεις εναντίον της αστυνομίας, σε παραβατικές συμπεριφορές οι οποίες αποδεικνύουν και σηματοδοτούν στη νεολαία παράβαση κανόνων δικαίου, παράβαση των νόμων, παράβαση των κανονισμών, εάν άκουγα έστω και μία λέξη, μία καταδίκη των πρακτικών που λειτουργούν εις βάρος της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού.

» Δεν άκουσα τίποτα. Δεν άκουσα ούτε μία φράση. Άκουσα απλώς περιγραφή πράξεων, οι οποίες αφορούν ενέργειες οι οποίες είναι γενικώς καταδικαστέες και που όμως είναι υπό διερεύνηση.»

Και επαναλαμβάνω, αυτά τα νέα παιδιά πολύ δίκαια βρίσκονται στο δρόμο – θέλετε να σας πω πολλά περισσότερα από αυτά στα οποία αναφερθήκατε εσείς; Γιατί η κοινωνία μας είναι μια κοινωνία η οποία βράζει, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, γιατί υπάρχει πρόβλημα σε κάθε ελληνική οικογένεια που αφορά στο μέλλον το δικό της και των παιδιών της - όμως η ελληνική κοινωνία, όπως εκφράζεται στην πλειοψηφία της, εμπιστεύεται αυτήν την Κυβέρνηση, εμπιστεύεται τον Πρωθυπουργό τον κύριο Παπανδρέου προκειμένου να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο.

Νωρότερα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «το οργανωμένο κυβερνητικό πολιτικό σχέδιο αστυνομοκρατίας και γενικευμένης καταστολής εναντίον της διογκούμενης μαχητικής, δίκαιης ειρηνικής και ελπιδοφόρας κοινωνικής αντίστασης.»

Στην ανακοίνωσή της τόνισε: «Η κυβέρνηση θεωρεί ότι με την προβοκατόρικη στρατηγική της έντασης με τα ασφυξιογόνα αέρια, τα δακρυγόνα, τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, τους ξυλοδαρμούς, τις προληπτικές και τις μαζικές συλλήψεις και προσαγωγές και με τη νομιμοποίηση της αστυνομικής αυθαιρεσίας θα καταστείλει ή θα αποπροσανατολίσει τους αγώνες. Ματαιοπονεί. Ταυτόχρονα όμως ανοίγει το δρόμο της αντιδημοκρατικής εκτροπής και αναδεικνύεται έτσι σε ανεύθυνη και επικίνδυνη.»
ΠΗΓΗ:in,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...