Συνελήφθη δημοτικός σύμβουλος του Μπερλουσκόνι...για συμφωνία με τη μαφία

Νομαρχιακός σύμβουλος του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι συνελήφθη σήμερα το πρωί, μαζί με άλλα 11 άτομα, γιατί σύναψε συμφωνία με την Ντραγκέτα, την μαφία της Καλαβρίας, μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.Ο Σάντι Ζαπάλα του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PDL) κατηγορείται ότι συμφώνησε με τον Τζουζέπε Πέλε αρχηγό μιας από τις συμμορίες της οργάνωσης για να κερδίσει σημαντικό αριθμό ψήφων στην περιοχή Σαν Λούκα, την οποία ελέγχει στην περιοχή Ρέτζιο της Καλαβρίας. Σε αντάλλαγμα θα προωθούσε ευνοϊκές συνθήκες ώστε να πάρει ο Πέλε την διαχείριση ή τον έλεγχο των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Η επιχείρηση με την ονομασία "Reale 3" πραγματοποιήθηκε από τα μέλη της υπηρεσίας κατά της μαφίας και για την πάταξη της διαφθοράς. Συνελήφθησαν επίσης και άλλοι τέσσερις υποψήφιοι της κεντροδεξιάς με την κατηγορία ότι είχαν την υποστήριξη της μαφίας στις περιφερειακές εκλογές στις 29 και 30 Μαρτίου.

Τις τελευταίες δεκαετίες, η Ντραγκέτα έχει αποκτήσει μεγάλη δύναμη και θεωρείται η πλέον αμείλικτη από τις τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις στην Ιταλία, την Καμόρα, την Κόζα Νόστρα και τη μικρότερη Σάκρα Κορόνα Ουνιτά.

Με "ειδικότητα" στην διακίνηση ναρκωτικών και πιο συγκεκριμένα στην κοκαΐνη, η οργάνωση έχει παρακλάδια σε όλον τον κόσμο, ειδικά στη Γερμανία, την Ελβετία, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...