Ο πιο μικρός αυτοδίδακτος επαγγελματίας κλαρινιτζής!!!

Της Μπέττυς Γιάννα

Ο Αριστείδης ξεκίνησε να ασχολιέται με το κλαρίνο σε ηλικία περίπου 11 ετών…. Από μικρός του άρεσε πάρα πολύ η φλογέρα…. Ένας θειος του ο Δημήτρης είχε για το χόμπι του αγοράσει κάποια στιγμή ένα κλαρίνο….
Έτυχε κάποια φορά που κατέβηκε στο χωριό να το έχει μαζί του, μόλις το είδε ο μικρός (Αριστείδης) το πήρε και προσπάθησε να φυσήξει… και πράγματι έβγαλε πάρα πολύ καλό ήχο παρά το γεγονός, ότι δεν είχε ξανά πιάσει κλαρίνο στα χέρια του……όσοι ήταν εκεί εκείνη την στιγμή έμειναν με ανοιχτό το στόμα….

Συνέχισε για λίγο να ασχολιέται με το κλαρίνο και έδειξε να του αρέσει πάρα πολύ… Σε ένα διπλανό χωριό υπήρχε ένας παππούς που γνώριζε κλαρίνο και παλιότερα είχε παίξει σε διάφορες ορχήστρες…… Ένας άλλος θειος του τώρα ο Νίκος τον έπεισε να ασχοληθεί και ότι θα τον πήγαινε στον παππού να του δείξει κάποια πράγματα πάνω στο κλαρίνο…πήγε αρκετές φόρες και πράγματι φάνηκε ότι ο Αριστείδης είχε ταλέντο στο κλαρίνο… Ο Μπαμπάς του Αριστείδη (ο Σπύρος ) είχε έναν παιδικό φίλο… (Θανάσης Αλεξόπουλος) που είχε γνώσεις από κλαρίνο και έπαιζε ερασιτεχνικά…. Κάποια στιγμή που έτυχε να συναντηθούν του είπε για τον Αριστείδη και ότι θέλει να μάθει κλαρίνο… και εάν μπορεί να του δείχνει κάποια πράγματα όταν μπορεί και τυχαίνει να κατεβαίνει στο χωριό…. Πράγματι ο κύριος Θανάσης ασχολήθηκε παρά πολύ και έφτασε ακόμα και σε δάσκαλο να πάει ώστε να μαθαίνει πράγματα και να τα δείχνει στον Αριστείδη….

Όταν πέρασε ένας χρόνος και ο Αριστείδης είχε μάθει όλα όσα μπορούσε να μάθει από τον κύριο Θανάση έπρεπε να πάει σε κάποιον επαγγελματία που να γνωρίζει το κλαρίνο επαγγελματικά….

Τότε λόγο άλλης γνωριμίας θειου (Κώστας) με έναν από τα μεγαλύτερα κλαρίνα που υπάρχουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή…. Τον κυριο Παναγιώτη Πλαστήρα…Αποφασίστηκε να γίνει προσπάθεια να πειστεί ο κύριος Πλαστήρας και να του δείξει κάποια πράγματα ώστε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το κλαρίνο…. Πράγματι ο κύριος Πλαστήρας ασχολήθηκε και έδειξε όλα όσα χρειαζόταν ώστε ο Αριστείδης να ξεκινήσει να ασχολείται επαγγελματικά με το κλαρίνο…

Αυτό που του έλεγαν όλοι όμως ήταν ότι για να μάθει και να παίζει καλά κλαρίνο έπρεπε να αφιερώσει παρά πολύ χρόνο και να έχει πολύ μεγάλη θέληση ώστε να τα καταφέρει…. Έδειξε ότι ήταν αποφασισμένος να τα καταφέρει και Άρχισε να παίζει σε τοπικά πανηγύρια και γιορτές….. και σε σύντομο χρονικό διάστημα άρχισε να παίζει σε παραδοσιακά πανηγύρια όπου τραγουδούσαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της δημοτικής-παραδοσιακής μουσικής.

Όπως είναι ο κυρ. Γιώργος Μπεκιος και η κυρ. Φίλιο Πυργακη τον Θανάση Βοττα και τον Κώστα Μεντζελοπουλο και παρά πολύ άλλοι….. και παράλληλα δίπλα σε πολύ μεγάλα κλαρίνα όπως ο κυρ. Παναγιώτης Πλαστήρας ο κυρ. Μάκης Μπεκος και ο Κώστας Αριστοπουλος….. και μάλιστα το πρώτο του ξεκίνημα έγινε δίπλα στον Μεγάλο Βασίλη ΣΑΛΕΑ…!!!!! Στα Τριποταμα Αχα’ι’ας…….

Τον περασμένο χειμώνα έπαιζε και στο κέντρο Αγρίμια όπου παίζουν και τραγουδούν τα μεγαλύτερα ονόματα της δημοτικής μουσικής….Εκεί βρίσκεται και σήμερα...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mallon oi thioi gia allou eidous klarinou eixan ton mikro athoo peoroufixtra

Ανώνυμος είπε...

Megalo talento o mikros!Tetoia paidia pane mprosta....

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...