Νεκρός ο ηγέτης του καρτέλ ναρκωτικών?

Ο καταζητούμενος ηγέτης του καρτέλ των ναρκωτικών Λα Φαμίλια πιθανόν νεκρός έπειτα από σύγκρουση με ομοσπονδιακούς πράκτορες στο Μεξικό.

Οι μεξικανικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν πιθανόν έναν από τους ηγέτες του πανίσχυρου καρτέλ των ναρκωτικών Λα Φαμίλια, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας έπειτα από ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε ομοσπονδιακούς αστυνομικούς πράκτορες και εκτελεστές στην πολιτεία Μιτσοακάν.
Ο αρχηγός εθνικής ασφαλείας Αλεσάντρο Πόιρε δήλωσε σήμερα ότι ένα ηγέτης του καρτέλ Λα Φαμίλια θεωρείται νεκρός, έπειτα από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη της συμμορίας και τις αρχές ασφαλείας.Οταν ερωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Televisa εάν ο ηγέτης του καρτέλ είναι ο Ναζάριο "ο Τρελότερος" Μορένο, ο Πόιρε δήλωσε: "Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι αυτός. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη".
Ο Μορένο θεωρείται ο πρώτος στην ιεραρχία του καρτέλ, μίας συμμορίας που χρησιμοποιεί ψευδοθρησκευτική φιλοσοφία για να δικαιολογήσει τις άγριες δολοφονίες αντιπάλων και για να κρατήσει τους δικούς της διακινητές μακριά από τα ναρκωτικά.Οι μεξικανικές αρχές έχουν προσφέρει αμοιβή 30 εκατομμυρίων πέσος (2,4 εκατομμυρίων δολαρίων) για τον Μορένο και τρία ακόμη στελέχη του καρτέλ.Περισσότεροι από 31.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό από το 2006, όταν ο πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν ξεκίνησε τη στρατιωτική εκστρατεία κατά των καρτέλ των ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...