Έφτιαξαν την Αφροδίτη της Μήλου από περιττώματα


Το γλυπτό από περιττώματα πάντα εξετέθη στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας. Ενας συλλέκτης σύγχρονης τέχνης, πρώην πρεσβευτής της Ελβετίας στην Κίνα, πλήρωσε 300.000 γιουάν (34.000 ευρώ) για ένα αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου που έχει δημιουργηθεί από περιττώματα πάντα.
Το "έργο τέχνης" κατασκευάσθηκε από παιδιά στην επαρχία Σετσουάν, όπου βρίσκεται το φυσικό καταφύγιο των πάντα στη νοτιοδυτική Κίνα, υπό τις οδηγίες ενός διάσημου γλύπτη, του Ζου Τσενγκ. Το γλυπτό από περιττώματα πάντα εξετέθη στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας, όπου προσέλκυσε πλήθη περιέργων, ενώ , σύμφωνα με δημοσιεύματα του κινεζικού Τύπου, ορισμένοι βρήκαν ευχάριστη την μυρωδιά του. Η "Αφροδίτη" τελικά αγοράσθηκε από τον Ούλι Σιγκ, συλλέκτη κινεζικής σύγχρονης τέχνης, πρώην πρεσβευτή της Ελβετίας στο Πεκίνο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υπάλληλος του μουσείου καλών τεχνών του Χενάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...