Επενδυτής ή γήπεδο

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα πρέπει να περιμένουν νεότερα τις επόμενες ημέρες στο θέμα των επενδυτών, καθώς σήμερα δεν υπήρχε κάποια ευχάριστη είδηση από τη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ.
Ο εξωδιοικητικός παράγοντας του Δικεφάλου που ασχολείται με τα οικονομικά θέματα του συλλόγου αναφέρθηκε στο θέμα του ενδιαφέροντος του επενδυτικού ομίλου κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ υποστήριξε πως η κατασκευή γηπέδου θα δώσει λύσεις στα οικονομικά του της ΠΑΕ.

Αρχικά τοποθετήθηκε στο θέμα των επενδυτών λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Έχει γίνει πλήρης ενημέρωση σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επενδυτών σχετικά με τα οικονομικά και όχι μόνο της ΠΑΕ. Έχουμε συμφωνήσει σε όλα όσα έχουν προτείνει και περιμένουμε πλέον την απόφαση του ομίλου. Είναι στο χέρι του να κερδίσει τον κόσμο και να διατηρήσει την αξιοπιστία του. Αυτό όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές, δεν μπορώ να πω κάτι παραπέρα. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε έτοιμοι ο ΠΑΟΚ να έχει μια συνέχεια που θα αρμόζει στην ιστορία του. Απλώς, χωρίς επενδυτή θα είναι μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια λόγω των οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί».
Για το άνοιγμα της ΠΑΕ: «Αυτή τη στιγμή, το άνοιγμα ρευστότητας είναι γύρω στα 4.000.000 ευρώ. Οι παίκτες που έφυγαν το καλοκαίρι κόστιζαν 1.000.000 ευρώ το χρόνο, οι παίκτες που αποκτήθηκαν κοστίζουν 2.500.000 ευρώ το χρόνο. Δώσαμε 1.000.000 ευρώ για τα έργα της Τούμπας, ενώ φέτος εισπράξαμε 1.500.000 ευρώ λιγότερα από τα διαρκείας σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Τους τελευταίους δύο μήνες είναι ραγδαία η πτώση στις εισπράξεις. Από την ΟΥΕΦΑ εισπράττουμε 4.200.000 ευρώ μεικτά, από αυτά το 1.500.000 ευρώ πηγαίνει στα πριμ των ποδοσφαιριστών, με βάση τα συμβόλαια που έχουν»
Για τα χρέη στο δημόσιο: «Εμείς πληρώνουμε κανονικά τους φόρους μας, υπάρχουν ΠΑΕ οι οποίες τα βάζουν στο συρτάρι και περιμένουν μία ρύθμιση. Αυτό δεν είναι και τόσο δίκαιο. Για την περαίωση, μάλλον θα πληρώσουμε. Δεν έχουμε φόβο για τις δικές μας χρήσεις, είμαστε απόλυτα καθαροί, ο φόβος είναι για τις χρήσεις Γούμενου. Το πρωτογενές χρέος της ΠΑΕ στην Εφορία είναι 10.995.000 ευρώ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήξερε τα πάντα για μας, μας είχε πει να περιμένουμε την περαίωση. Τώρα, στο χειρότερο σενάριο, αν χάσουμε όλες τις υποθέσεις στη δικαιοσύνη, θα πληρώσουμε 1.200.000 ευρώ το χρόνο, με τη ρύθμιση Ορφανού. Κάποτε αυτό ήταν θέμα επιβίωσης για τον ΠΑΟΚ, τώρα με κύκλο εργασιών 23.000.000 ευρώ, αυτό δεν είναι πρόβλημα».
Για το γήπεδο: «Προσωπική μου άποψη είναι πως το νέο γήπεδο θα ήταν μία λύση για τον ΠΑΟΚ. Αν το προχωρήσουμε, μπορούμε να ρυθμίσουμε και τα χρέη και πιστεύω ότι με τέτοιες προσωπικότητες που έχει σήμερα το συμβούλιο του ΑΣ, έπρεπε ήδη να έχει προχωρήσει το θέμα του γηπέδου».
ΠΗΓΗ:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...