Νέοι τρόποι για την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

 Ελπίδες για αποτελεσματική αντιμετώπιση των ρευματικών νόσων και καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών, δίνουν οι νεότερες βιολογικές θεραπείες η εφαρμογή των οποίων, την τελευταία δεκαετία, έχει βοηθήσει χιλιάδες ασθενείς.
Η εικόνα με το αναπηρικό αμαξίδιο ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλων ρευματικών νοσημάτων έχει εκλείψει τα τελευταία χρόνια, χάρη στα εννέα διαφορετικά βιολογικά φάρμακα, τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα.Οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι, στο άμεσο μέλλον, θα έχουν στη φαρέτρα τους ακόμα πιο αποτελεσματικά φάρμακα και εφιστούν την προσοχή τους, ενόψει του 22ου Πανελλήνιου Ρευματολογικού Συνεδρίου που θα γίνει από τις 1-4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Στην έγκαιρη διάγνωση των νοσημάτων αυτών και την άμεση αντιμετώπισή τους.
Στο συνέδριο, θα παρουσιαστούν 70 ελληνικές ερευνητικές εργασίες που αφορούν σχεδον το σύνολο των ρευματικών παθήσεων που αγγίζουν τις 200. Εκτιμάται ότι στη χώρα μας ένας στους τέσσερις ενήλικες ταλαιπωρείται από κάποια ρευματική πάθηση, ενώ σύμφωνα με την ελληνική μελέτη στο Esordig, 200.000 πάσχουν από φλεγμονώδη ρευματικά νοσήματα, τα περισσότερα αυτοάνοσα, με συχνότερη τη ρευματοειδή αθρίτιδα από την οποία υποφέρουν πάνω από 70.000 Ελληνες.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...