ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τα σκυλιά μυρίζουν τον... καρκίνο του προστάτη!!!

Οι σκύλοι, με την κατάλληλη εκπαίδευση, μπορούν να διαγνώσουν με την οσμή τους τον καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Στη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από γάλλους επιστήμονες του Νοσοκομείου Τενόν στο Παρίσι, διαπιστώθηκε πως το βελγικό ποιμενικό λυκόσκυλο μαλινουά μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να ανιχνεύει τον καρκίνο του προστάτη, «διαβάζοντας» με την οσμή του τις πρωτεΐνες που παράγουν τα καρκινικά κύτταρα και αποβάλλονται από τα ούρα.
Τα πειράματα, στα οποία οι σκύλοι κλήθηκαν να μυρίσουν ούρα υγιών και καρκινοπαθών, έδωσαν υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Τα σκυλιά διέγνωσαν σωστά 63 από τα 66 περιστατικά πασχόντων με καρκίνο του προστάτη. Οι σκύλοι είναι γνωστοί για τις οσφρητικές ικανότητές τους, γι' αυτό άλλωστε χρησιμοποιούνται από τις αστυνομικές υπηρεσίες για να εντοπίζουν εκρηκτικά, ναρκωτικά, δραπέτες κ.ά.
Η οσμή των σκύλων θεωρείται μέχρι και 100.000 φορές πιο ακριβής σε σχέση με την ανθρώπινη. Με δεδομένο ότι τα καρκινικά κύτταρα απελευθερώνουν χημικές ουσίες που μπορεί να ανιχνευθούν στον αέρα από την οσμή τους, δεν είναι παράξενο, κατά τους γάλλους ερευνητές, που οι σκύλοι…το παίζουν ακόμα και γιατροί.
Άλλοι επιστήμονες εμφανίζονται, πάντως, επιφυλακτικοί και προτείνουν νέες, πιο εκτενείς έρευνες για να επιβεβαιωθεί εάν πράγματι οι σκύλοι έχουν αυτήν την ικανότητα. Η μελέτη παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας.

ΠΗΓΗ:dolnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...