Πρόσωπο της χρονιάς και ο Στιβ Τζομπς!

Τον πρόεδρο της Apple, Στιβ Τζομπς, επέλεξαν οι «Financial Times» ως το Πρόσωπο της Χρονιάς, περίπου 10 ημέρες μετά την «στέψη» του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, με τον ίδιο τίτλο από το περιοδικό «Time».Η βρετανική εφημερίδα δικαιολογεί την επιλογή της, επικαλούμενη την εκπληκτική επιτυχία του iPhone 4, το «ντιλ» του iTunes με τους Beatles και το «εκρηκτικό» λανσάρισμα του iPad, το οποίο χαρακτηρίστηκε από την Bensen Research ως «το gadget με τις ταχύτερες πωλήσεις όλων των εποχών».

Σύμφωνα με τους «Financial Times», η επιτυχία του iPad ήταν το επιστέγασμα μιας αξιοσημείωτης «ολικής επαναφοράς» του Τζομπς, ο οποίος παραιτήθηκε από την Apple το 1984 -οκτώ χρόνια μετά την ίδρυσή της- για να επανέλθει την εποχή της παρ’ ολίγον κατάρρευσής της στα τέλη της δεκαετίας του '90.

Από τότε, η εταιρεία γνώρισε ιδιαίτερη άνθιση, διευρύνοντας τη γκάμα των προϊόντων της (και τα κέρδη της). «Αναζωογόνησε» την αγορά των υπολογιστών, λανσάροντας το λειτουργικό σύστημα Mac OS X, κυκλοφόρησε το iPod, και δημιούργησε το iTunes, το μεγαλύτερο online κατάστημα μουσικής.

«Ο Μπιλ Γκέιτς μπορεί να είναι πλουσιότερος και να ασκεί μεγαλύτερη επιρροή, χάρη στο παγκόσμιο μονοπώλιο που έχει στο λογισμικό των Η/Υ, αλλά έχει αποχωρήσει από το προσκήνιο, αφιερώνοντας τη ζωή και την περιουσία του στις αγαθοεργίες. Σήμερα είναι ο κ. Τζομπς ο άνθρωπος που βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής», σημειώνουν οι «Financial Times».

Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, είχε αποκαλέσει τον Στιβ Τζομπς «χαρακτηριστικό παράδειγμα του αμερικανικού ονείρου».
ΠΗΓΗ:ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...