Έρχονται και άλλες μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου

Ακόμα χαμηλότερα θα βρεθούν οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων από το νέο έτος, κυρίως όσων βρίσκονται στα υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια. Υπό το στενό πλαίσιο του μνημονίου και την ανάγκη λήψης και της τέταρτης δόσης, η ανάγκη περαιτέρω μείωσης των δαπανών του δημοσίου -και κυρίως των μισθών- είναι επιτακτική. Οι πιέσεις από τους δανειστές μας είναι ασφυκτικές, καθώς βλέπουν ότι η κυβέρνηση αργεί να «σπάσει αυγά» εκεί όπου χρειάζεται. Έτσι, καταλήγουν σε συστάσεις προς την κατεύθυνση εκείνη, όπου οι περικοπές δείχνουν πιο εύκολες και πιο «ανεκτές» -θεωρητικά πάντα- από την κοινωνία.

Συγκεκριμένα, συστήνουν -εμμέσως πλην σαφώς- νέα δραστική μείωση των μισθών στο Δημόσιο και απόλυτη ευθυγράμμισή τους με αυτούς του ιδιωτικού τομέα. Η μείωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς προτείνεται η αύξηση των ωρών εργασίας, πάλι στο μοντέλο των ιδιωτικών επιχειρήσεων, και η σύνδεση των επιδομάτων με την παραγωγικότητα.

Στο τελευταίο κείμενο έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, γίνεται σαφής αναφορά για τον περιορισμό των μισθολογικών δαπανών.
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...