Έρευνες στο σπίτι του φερόμενου ως βομβιστή της Στοκχόλμης


Η Βρετανική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε έρευνα σε κατοικία του Μπεντφορντσάιρ στα βόρεια του Λονδίνου, όπου ζούσε ο άνδρας ο οποίος, σύμφωνα με ισλαμιστική ιστοσελίδα που συνδέεται με την αλ Κάιντα, ήταν ο δράστης της επίθεσης στη Στοκχόλμη, επισημαίνει ο βρετανικός Τύπος. Άνδρες της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου άρχισαν την επιχείρηση στις 23:00 τοπική ώρα και σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας η έρευνα θα συνεχιστεί και σήμερα.

«Οι αστυνομικοί έχουν ένταλμα έρευνας, σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο, για μια κατοικία στο Μπεντφορντσάιρ, αλλά έως τώρα δεν έγιναν συλλήψεις» τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας και πρόσθεσε: «επιβεβαιώνουμε πως η επιχείρηση συνδέεται με την επίθεση του Σαββάτου στη Στοκχόλμη».

Δύο εκρήξεις, τις οποίες η Σουηδική Αστυνομία χαρακτήρισε «τρομοκρατικά εγκλήματα» σημειώθηκαν σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, πιθανότατα ο δράστης, και να τραυματιστούν δύο.

Ο Ταϊμούρ Αμπντέλ Ουαχάμπ, που, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Choumoukh al-islam», είναι ο δράστης της επίθεσης, σπούδαζε αθλητική φυσιοθεραπεία στο πανεπιστήμιο του Μπεντφορντσάιρ στο Λούτον, όπου έμενε τα τελευταία χρόνια, αποκαλύπτουν οι εφημερίδες «The Guardian», «The Daily Mail» και «The Daily Telegraph». Όπως γράφει, η «The Daily Telegraph», ο Ουαχάμπ είχε εγκαταλείψει τη Βαγδάτη το 1992 για τη Σουηδία και το 2001 ήρθε για σπουδές στη Βρετανία, ενώ η σύζυγος και τα δύο παιδιά του μένουν στο Λούτον, σύμφωνα με την «The Daily Mail» και την «The Daily Telegraph».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...