Στη Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς τη Δευτέρα!

Τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στις 5 το απόγευμα θα έχει κλειστή σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, στο ξενοδοχείο «Χάγιατ», και το βράδυ θα μιλήσει σε δείπνο, στον ίδιο χώρο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των πέντε ξένων Επιμελητηρίων (Ελληνοαμερικανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογερμανικό, Ελληνοϊταλικό, Ελληνοϊσπανικό).

Για την επίσκεψη του κ. Σαμαρά ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο αναπληρωτής γραμματέας του τομέα παραγωγικών τάξεων, Στράτος Σιμόπουλος, και ο συντονιστής του κύκλου Οικονομίας Κώστας Ταγγίρης σε συνέντευξη Τύπου.
Αναφέρθηκαν, επίσης, στα προβλήματα στον τομέα της οικονομίας στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. Επικαλούμενοι τα στοιχεία του ΟΑΕΔ τόνισαν ότι η Κεντρική Μακεδονία είναι η «μητρόπολη» της ανεργίας στην Ελλάδα, καθώς στην εν λόγω περιοχή βρίσκονται το 25,6% των ανέργων σε πανελλαδικό επίπεδο.
Επισήμαναν ότι η άσχημη κατάσταση στην αγορά αποδεικνύεται από το ότι οι διαγραφές επιχειρήσεων είναι 6.301 και οι νέες εγγραφές 4.532, δεν υπάρχει ρευστότητα, οι Τράπεζες δεν χορηγούν ούτε μπλοκ επιταγών και τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται στην Κεντρική Μακεδονία ανέρχονται στο 10%.
Παρατήρησαν ότι η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία έχουν εγκαταλειφθεί σε επίπεδο υποδομών και πρόσθεσαν ότι πρέπει να ολοκληρωθούν το Μετρό και τα έργα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», να τονωθεί ο τουρισμός, να χτυπηθεί το παραεμπόριο, να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και να δώσει το κράτος τα χρήματα που χρωστάει σε επιχειρηματίες.
Σε ερώτηση για την υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης ο κ. Βαρτζόπουλος απάντησε ότι είναι μια ποινικά κολάσιμη πράξη που ελέγχει η δικαιοσύνη και δεν έχει καμιά πολιτική σημασία για το κόμμα της ΝΔ.
Για τους λόγους που οδήγησαν στην εκλογική ήττα στο Δήμο Θεσσαλονίκης είπε ότι το αποτέλεσμα στον β΄γύρο ήταν οριακό. Οι δύο βασικοί λόγοι της ήττας ήταν το χαμηλό ποσοστό εκκίνησης της ΝΔ (ήταν 35% στις βουλευτικές εκλογές του 2009 και με τις άοκνες προσπάθειες του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Γκιουλέκα ανέβηκε στο 39%, παρατήρησε) και η κόπωση ύστερα από 25 χρόνια με την ίδια παράταξη στη διοίκηση του Δήμου.
Για τη νέα διοίκηση, υπό τον Γιάννη Μπουτάρη, σχολίασε «αρχή άνδρα δείκνυσι». Είπε ότι μέχρι τώρα μόνο προθέσεις εκφράζει και ευχήθηκε να αντιμετωπίσει με τον πλέον πρόσφορο τρόπο τα ζητήματα της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...