«Στο σωστό δρόμο η κυβέρνηση»

Την πρώτη του συνάντηση με τους δημοσιογράφους είχε την Πέμπτη ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, ο οποίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι «βρίσκεται στο σωστό δρόμο» αν και αναγνώρισε ότι τα μέτρα που έχει λάβει «δημιουργούν και αρκετό πόνο».

Έδειξε, δε, τις επενδύσεις, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, ως απαραίτητο στοιχείο για την επιστροφή στην ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση.
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Wikileaks, επανέλαβε την πάγια θέση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κατακεραυνώνοντας τις διαρροές των επίμαχων εκθέσεων που συντάχθηκαν από Αμερικανούς διπλωμάτες ανά τον κόσμο. Ανέφερε, επίσης, ότι από όσα γνωρίζει μπορεί να δημοσιευθούν στο Διαδίκτυο και άλλες εκθέσεις που θα αφορούν την Ελλάδα και άλλες χώρες.
Σχετικά με το Κυπριακό ο κ. Σμιθ επανέλαβε ότι «μια διζωνική, δικοινοτική προσέγγιση είναι η λύση σε αυτό το δύσκολο πρόβλημα», υπογραμμίζοντας ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να βοηθήσει αν χρειαστεί, ενώ υποστηρίζει τη διαδικασία συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο.
Ο Αμερικανός πρεσβευτής έπλεξε, τέλος, το εγκώμιο της ελληνικής αστυνομίας για τις πρόσφατες επιτυχίες της στο θέμα της εγχώριας τρομοκρατίας και την προσπάθεια να εξαλείψει κάθε τρομοκρατικό πυρήνα που υφίσταται στη χώρα κάνοντας λόγο για «εξαιρετική δουλειά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...