«Καίει» Παπαθανασίου ο σκληρός δίσκος της γραμματέως Χριστοφοράκου - "Προκαλώ τους συκοφάντες", απαντά ο ίδιος



Φέρεται να:
- Δέχτηκε χορηγίες σε ομιλίες του από τη Siemens
- Είχε στενές σχέσεις με στελέχη που διαχειρίζονταν τα μαύρα ταμεία
- Νοίκιασε σπίτι του σε μεγαλοστέλεχος της SiemensΣύμφωνα με βουλευτές – μέλη της Εξεταστικής της Βουλής, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Από την ανασύνταξη του σκληρού δίσκου, που έκανε το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ προκύπτουν τα εξής:
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ν.Δ. σύμφωνα πάντα με τους βουλευτές είχε δεχτεί χορηγίες από τη Γερμανική εταιρεία σε διάφορες εκδηλώσεις του (ομιλίες).
Οι βουλευτές λένε επίσης οτι φέρεται να είχε στενές προσωπικές σχέσεις με στελέχη της Siemens που διαχειρίζονταν τα «μαύρα» ταμεία της εταιρείας. Επίσης επιβεβαιώνεται από μέλη της εξεταστικής ότι ο κ. Παπαθανασίου, είχε νοικιάσει το 1996 σπίτι ιδιοκτησίας του στο μεγαλοστέλεχος της Siemens, Ρούντολφ Φίσερ. Ο κ. Παπαθανασίου με ανακοίνωσή του αρνείται τα πάντα. 'Οπως λέει χαρακτηριστικά:
«Μία μέρα αφότου δημοσιοποίησα το έντυπο «Η αλήθεια για την Οικονομία», κύκλοι του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν με διαρροές να με εμπλέξουν στην υπόθεση Ζήμενς. Μερικοί φαίνεται ότι δεν αντέχουν το διάλογο με επιχειρήματα και στοιχεία και προτιμούν αντίθετα την λασπολογία. Η απάντησή μου σε αυτές τις αθλιότητες είναι σαφής: Ουδέποτε χειρίστηκα υποθέσεις της εν λόγω εταιρείας. Ουδέποτε έλαβα οποιαδήποτε χορηγία ή δώρο από την εν λόγω εταιρεία. Η ενοικίαση κατοικίας σε στέλεχος της εταιρείας είναι υπόθεση γνωστή, έχει γίνει με συμβόλαιο κατατεθειμένο στην εφορία και σε μίσθωμα απόλυτα συμβατό με τα ισχύοντα στην αγορά της περιοχής. Προκαλώ λοιπόν όλους αυτούς που με αυτές τις αθλιότητες πετούν λάσπη εναντίον μου, να υποστηρίξουν όσα διαδίδουν δημόσια και όχι με ανώνυμες διαρροές. Τους προκαλώ να μιλήσουν επώνυμα, για να υποστούν και τις συνέπειες των συκοφαντιών τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...