Φιάσκο ο νόμος Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά!!!

Ραντεβού στα δικαστήρια δίνουν δανειολήπτες και τράπεζες , καθώς τα εμπλεκόμενα μέρη τείνουν να καταστήσουν τη ρύθμιση Κατσέλη περί εξωδικαστικού συμβιβασμού σε προθάλαμο δικαστικής ρύθμισης των οφειλών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών επί συνόλου 200.000 υπερχρεωμένων νοικοκυριών έχουν υποβληθεί περί τις 8.000 αιτήσεις δανειοληπτών. Οι τράπεζες έχουν απαντήσει μόλις στο 3% αυτών, αλλά κυρίως για να …. ζητήσουν διευκρινιστικά στοιχεία. Εως τώρα, όμως , έχει επέλθει συμβιβασμός σε μια (!) και μόνη περίπτωση πελάτη συνεταιριστικής τράπεζας. Οι τράπεζες έχουν εκδώσει πολυσέλιδες εσωτερικές εγκυκλίους , που έχουν σταλεί στα υποκαταστήματα , με σκοπό να αποκρούουν τους δανειολήπτες που θα θελήσουν να κάνουν αίτηση. Για παράδειγμα , για οφειλόμενο ποσό 37.000 ευρώ στους δανειολήπτες προτείνεται ρύθμιση αποπληρωμής 20 ετών με επιτόκιο 14% και συνολικό ποσό αποπληρωμής περίπου … 126.000 ευρώ! Όπως διαπιστώνετε η ρύθμιση της κ. Κατσέλη , η οποία προβλήθηκε έντονα από τα «πρόθυμα» ΜΜΕ, στην ουσία και στην πράξη είναι ένα πολυδιαφημισμένο … φιασκό!
ΠΗΓΗ:politis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...