Επιδεινώνεται ο καιρός

Χαμηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και νότια, καθώς και στις νησιωτικές περιοχές κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην κεντρική και βόρεια χώρα και επικράτηση θυελλωδών ανέμων στα πελάγη, είναι τα γενικά χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού. Αναλυτικότερα:
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 ως 5 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 3 ως 9 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 ως 11 στη Δυτική Ελλάδα, 12 ως 16 – 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ωστόσο στο βόρειο Αιγαίο η μέγιστη δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 9 – 10 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο, στα βόρεια και τα δυτικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6 – 7 και τοπικά στα βόρεια μέχρι 8 μπ., ενώ στα νότια θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 7 – 8 μπ. Οι αρχικά ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους – βορειοδυτικούς με εντάσεις 7 και τοπικά έως 8 μπ.
Νεφώσεις με βροχή, χιόνια στην Πάρνηθα και χιονόνερο σε περιοχές στα βόρεια του νομού με χαμηλότερο υψόμετρο, θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 8 βαθμούς ενώ στα βόρεια θα είναι 2 – 3 βαθμούς χαμηλότερη. Μέτριοι μέχρι ισχυροί άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό, ενισχυόμενοι κατά τη διάρκεια της ημέρας μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, κυρίως στο Ν. Ευβοϊκό.
Χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 0 βαθμούς. Μέτριοι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...