"Αν δεν τρως...αρρωσταίνεις και στο τέλος πεθαίνεις"

Η 28χρονη Γαλλίδα μοντέλο και ηθοποιός Ιζαμπέλ Καρό, πέθανε στις 17 του περασμένου Νοέμβρη σε ηλικία 28 ετών. Πριν τρία χρόνια η Καρό είχε φωτογραφηθεί γυμνή για την μεγάλη καμπάνια κατά της ανορεξίας, ασθένεια από την οποία έπασχε και η ίδια, σύμφωνα με την ελβετική ενημερωτική ηλεκτρονική εφημερίδα «20 Λεπτά».  Η εικόνα της Καρό, μέσα από τις γυμνές φωτογραφίες του Ολιβιέρο Τοσκάνι, έκανε τον γύρο του κόσμου και συγκλόνισε όσους τις αντίκρυσαν. Σε αυτές φαινόταν ανάγλυφα το εξαιρετικά αδύνατο, κοκαλιάρικο σώμα της και το λεπτό ωχρό της πρόσωπο με τα βαθουλωμένα μάτια και τα προτεταμένα δόντια.
Η Ιζαμπέλ Καρό δέχτηκε να γίνει το πρωταγωνιστικό πρόσωπο της καμπάνιας κατά της ανορεξίας, επειδή, όπως η ίδια έλεγε, ήθελε να βοηθήσει τον εαυτό της αλλά και τα χιλιάδες κορίτσια από κάθε γωνιά του πλανήτη που στερούνται το φαγητό προκειμένου να μοιάξουν σε γνωστά μοντέλα.

Η ίδια, έπασχε από νευρική ανορεξία από τα 13 της χρόνια, και το το 2006, έπεσε σε κώμα αφού είχε φτάσει να ζυγίζει μόλις 25 κιλά με ύψος 1,65.

Ο Βίνσεντ Μπίγκλερ, ελβετός τραγουδιστής και φίλος της, με τον οποίο η Καρό θα γύριζε βιντεοκλίπ με θέμα την ανορεξία, είπε στα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, πως δεν γνωρίζει τα αίτια του θανάτου της φίλης του: "νοσηλεύτηκε για 15 ημέρες για πνευμονοπάθεια ενώ το τελευταίο διάστημα έδειχνε πολύ κουρασμένη. Δεν ξέρω όμως τα ακριβή αίτια του θανάτου της", ήταν οι δηλώσεις του.

Η κοπέλα είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από την σόου μπιζ και να ασχοληθεί περισσότερο με την υγεία της. Μάλιστα έκανε και ειδική θεραπεία που την βοήθησε να φτάσει τα 40 κιλά! Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στην φωτογραφική καμπάνια κατά της ανορεξίας το 2007, είχε πεί χαρακτηριστικά: "Θέλω να αφυπνίσω τις συνειδήσεις αυτών που δεν γνωρίζουν ότι εάν δεν τρως, αρρωσταίνεις και πεθαίνεις".
ΠΗΓΗ:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...