Επιζήμια και η απλή αναφορά στη δραχμή

Την άποψη, ότι ακόμα και η απλή αναφορά στη δραχμή κάνει κακό, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των μελών της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το περιεχόμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου.
Η επιστροφή στη δραχμή δεν μπορεί να γίνει, συνέχισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ζητώντας την απαξίωση του επιχειρήματος αυτού, ώστε να ξεπεραστεί ευκολότερα η δύσκολη κατάσταση της οικονομίας της χώρας.
Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά τις όποιες φήμες για κίνδυνο των καταθέσεων, «αφού οι τράπεζες έχουν αντεπεξέλθει και το Δημόσιο είναι εδώ για να τις βοηθήσει και να τις ενισχύσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ανακοίνωσε, ακόμα, ότι την Παρασκευή συνεδριάζει το Δ.Σ. του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την έγκριση και εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Κάνοντας μία συνολική αποτίμηση, ο υπουργός είπε ότι η χώρα και η οικονομία πέτυχαν απολύτως τόσο στους δημοσιονομικούς όσο και στους διαρθρωτικούς στόχους, όπως προκύπτει από τους ανά τρίμηνο ελέγχους, ενώ συμπλήρωσε ότι για το επόμενο τρίμηνο θα πρέπει να υλοποιηθούν 178 δράσεις- υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί.
Ο υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πάντως, δέχθηκε πυρά ακόμα και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιάννης Αμοιρίδης, ο οποίος επεσήμανε την «ανάγκη δίκαιης κατανομής των βαρών», και ο Κώστας Γείτονας, ο οποίος έκρινε ότι δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς μία κριτική του λαού για αναποτελεσματικά και άδικα μέτρα, ζητώντας από την κυβέρνηση να ρίξει βάρος στην εξασφάλιση της ρευστότητας, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και σε νέες επενδύσεις. Στην ανάγκη αναπροσαρμογής του μνημονίου στην κατεύθυνση ενίσχυση των επενδύσεων, αναφέρθηκε ο Μίμης Ανδρουλάκης, ενώ η Αφροδίτη Παπαθανάση κάλεσε τον κ. Παπακωνσταντίνου να λάβει υπ' όψιν την κόπωση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...