Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ζητά παράταση

Να παραταθεί και πέραν της 31ης Δεκεμβρίου η ισχύς του ορίου επιδότησης των 500.000 ευρώ, για τις κρατικές ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, ζητά η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.), με επιστολή προς τους υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Οικονομικών, Γεώργιο Παπακωνσταντίνου.
Όπως υποστηρίζει, αν το όριο επανέλθει στα 200.000 ευρώ από το νέο έτος, όπως προβλέπεται, θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007-2013 (σ.σ. ο κανόνας de minimis ορίζει το μέγιστο ποσό επιδότησης, που μπορεί να εισπράξει μια ευρωπαϊκή επιχείρηση από συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, κατά την τριετία από την 1η Ιανουαρίου 2008 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010). Στην επιστολή του προέδρου του Σ.Ε.Β.Ε., Δημήτρη Λακασά, προς τους δύο υπουργούς, υπογραμμίζεται ότι «η ανάγκη παράτασης υπαγορεύεται από το γεγονός ότι μια κρίσιμη μάζα ελληνικών επιχειρήσεων έχει ήδη εξαντλήσει το όριο των 200.000 ευρώ, το οποίο θα επανέλθει από την 1η Ιανουαρίου και επομένως δεν θα μπορέσει να αξιοποιήσει την ευκαιρία που έστω και καθυστερημένα δημιουργείται με τα προγράμματα μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013». Ο κ. Λακασάς ζητά από τα δύο υπουργεία να παρέμβουν άμεσα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να προωθήσουν αυτή τη θέση στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, που συνεδριάζουν εντός του Δεκεμβρίου, ώστε να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος εθνικός στόχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...