Ο Μαρτσέλλο Ρότα στο Μέγαρο Μουσικής

Ιδιαίτερα χαρούμενος, που οι συναυλίες, τις οποίες ήρθε στην Ελλάδα για να διευθύνει, θα γίνουν για την υποστήριξη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διάσημος μαέστρος Μαρτσέλλο Ρότα, σε συνέντευξη Τύπου, που οργανώθηκε στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Το περιεχόμενο των δύο συναυλιών, που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης (Πρώην Φίλων της Μουσικής), μεθαύριο, Κυριακή, θα είναι συνθέσεις του θείου τού μαέστρου, Νίνο Ρότα, για τον κινηματογράφο.
«Χαίρομαι πολύ, που οι συναυλίες που θα διευθύνω στην Ελλάδα, γίνονται για την υποστήριξη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας», είπε ο Μαρτσέλλο Ρότα. Ο θείος του, άλλωστε, πρόσφερε πάντα τη βοήθειά του σε όσους είχαν ταλέντο και ανάγκη. Με τα χρήματα του όσκαρ από την ταινία «Ο Νονός» έδωσε μουσικές υποτροφίες σε 1.200 μαθητές, ενώ με δική του δωρεά το Ωδείο του Μπάρι απέκτησε το δικό του auditorium. Είναι γνωστό, επίσης, ότι δώριζε μουσικά όργανα σε σπουδαστές μουσικής, που δεν είχαν χρήματα, αλλά είχαν ταλέντο.

Οι τιμές εισιτηρίων είναι, στη διακεκριμένη ζώνη 60€, στην Α’ Ζώνη 45€, στη Β’ Ζώνη 35€, στη Γ’ Ζώνη: 25€ και το φοιτητικό 15€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...