8.000 ευρώ παίρνει Έλληνας συνταξιούχος μετά από μόλις 9 χρόνια εργασίας !!! Ένας Έλληνας που είχε μια διαφορετική τύχη απ όλους τους άλλους!!!

 Της Μπέττυς Γιάννα 
 
Σήμερα στην ραδιοφωνική διαδικτυακή εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο zougla,gr, "Ο άγνωστος Μ" , ακούσαμε κάτι που μας έκανε πραγματικά  έξω φρενών και αφού την γλίτωσε ο υπολογιστής και η τηλεόραση μάλλον είμαστε σε καλό δρόμο!
Ένας Έλληνας σήμερα, ο κ.Κάμπαξης,  μετά από 9  μόλις  χρόνια εργασίας ως Συντηρητής Τέχνης στη Νορβηγία , παίρνει ούτε λίγο ούτε πολύ ,  8.000 ευρώ σύνταξη!!! Πριν φύγει για τη Νορβηγία και το Όσλο,  άφησε μια θέση στο δημόσιο το 1990 περίπου, στο Υπουργείο Πολιτισμού  με μισθό 300.000 δραχμές τότε που έφτανε μαζί με τα επιδόματα τις 500.000.  Βγήκε ζωντανά στην εκπομπή του Μάκη και εκτός από τις άριστες  εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στις Σκανδιναβικές χώρες,  κατήγγειλε "κλεψιές" που γινόντουσαν τότε  στο εν λόγω Υπουργείο Πολιτισμού την εποχή εκείνη, με Πρωθυπουργό  τον Ανδρέα Παπανδρεου.  Σήμερα για την ακρίβεια παίρνει 7.768 ευρώ . Αν θέλει βέβαια μπορεί να ξαναπάει στη Νορβηγία, προκειμένου να δουλέψει για κανά  δυο χρόνια ακόμη και να αυξήσει  κι άλλο τη σύνταξή του! Ο κ.Κάμπαξης  παρότρυνε τους τεχνίτες και τους επιστήμονες της Ελλάδας,  να φύγουνε αμφισβητιτί για τη Νορβηγία, αφού εδώ δεν θα έχουνε καμία ελπίδα, έτσι όπως έχουνε γίνει πλέον τα πράγματα. . Αν για παράδειγμα κάποιος που είναι σήμερα 50 χρονών, πάει για 5 χρόνια για   δουλειά  στη Νορβηγία  ως μπογιατζής , η σύνταξη που θα πάρει  αγγίζει τα  3.000 με 3.500 ευρώ!!!
Να σημειωθεί ότι ο κ.Κάμπαξης κάποτε συνδικαλιζόταν εθελοντικά με το Πασόκ , αλλά δήλωσε ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξαναψηφίσει. Απογοητεύτηκε και από τον Γιώργο Παπανδρέου και από τους χειρισμούς που έχει κάνει μέχρι τώρα η κυβέρνηση. 
Από την άλλη μεριά βέβαια,  δεν είναι σωστό να ενθαρρύνει κάποιος τους νέους ανθρώπους να φύγουν από την πατρίδα τους για να ξενυτευτούν στην άλλη άκρη του κόσμου , αλλά αν τα πράγματα δεν αλλάξουν στην Ελλάδα, κάποια στιγμή θα τους ψάχνουμε  με το μεγεθυντικό φακό! Τα λόγια του κ. Κάμπαξη θα έπρεπε σήμερα να έχουν ακούσει  οι 300 της Βουλής, μπας και ξυπνήσουνε!!!Βέβαια να σημειωθεί ότι ο χειμώνας στη Νορβηγία δεν είναι όπως στην Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...