Στα 60 εκατοστά το χιόνι στη Μινεσότα.

Οι ισχυρές καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις που έπληξαν τις μεσοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες έπληξαν χθες Κυριακή και την ανατολική ακτή με αποτέλεσμα να κλείσουν αεροδρόμια και βασικές οδικές αρτηρίες, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις σχεδόν στις μισές Ηνωμένες Πολιτείες. Έκτακτα δελτία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (NWS) προειδοποίησαν για χιόνια και ισχυρούς ανέμους (μέχρι 72 χιλιόμετρα την ώρα) στις πολιτείες Ιλινόι, Αϊόβα, Μίσιγκαν, Μινεσότα και Ουισκόνσιν. Ειδικά στη Μινεσότα το ύψος του χιονιού έφτασε τα 60 εκατοστά. Στη Μινεάπολη το χιόνι έφτασε τα 43 εκατοστά, στις χειρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 19 ετών.
Εξαιτίας του χιονιού υποχώρησε τμήμα της στέγης του Μέτροντρομ, του σταδίου της ομάδας αμερικανικού ποδοσφαίρου Minnesota Vikings με αποτέλεσμα να αναβληθεί ο αγώνας με τους New York Giants.Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια έκλεισε το αεροδρόμιο Σεντ Πολ της Μινεάπολις, μιας πόλης συνηθισμένης στην κακοκαιρία.
Η NWS ανακοίνωσε πως οι μετακινήσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες στις πολιτείες αυτές. Ειδικά στην Αϊόβα και το Ουισκόνσιν οι περισσότεροι δρόμοι έχουν κλείσει. Στο Σικάγο οι χιονοπτώσεις δεν ήταν έντονες, αλλά οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα, προκαλώντας καθυστερήσεις στις πτήσεις στο αεροδρόμιο Ο 'Χερ, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...