Αυξάνει κατά 5 δις ευρώ το κεφάλαιό της η Ε.Κ.Τ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την αύξηση του εγγεγραμμένου κεφαλαίου της κατά 5 δις ευρώ στα 10,76 δις ευρώ από τις 29 Δεκεμβρίου 2010. Η απόφαση ελήφθη κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, σε συμφωνία με το Καταστατικό του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών και μετά από την αξιολόγηση της επάρκειας των κεφαλαίων της Ε.Κ.Τ..
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αύξηση του κεφαλαίου θεωρήθηκε κατάλληλη, εν όψει της αυξημένης μεταβλητότητας στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, τα επιτόκια και τις τιμές του χρυσού καθώς και στον πιστωτικό κίνδυνο. Οι εθνικές Κεντρικές Τράπεζες της ευρωζώνης θα πρέπει να καταβάλουν τις αυξημένες κεφαλαιακές εισφορές τους σε τρεις ίσες ετήσιες δόσεις. Η Τράπεζα της Ελλάδος θα αυξήσει την εισφορά της στην τριετία κατά περίπου 98 εκατ. ευρώ - από 113,2 εκατ. ευρώ σήμερα σε 211,4 εκατ. ευρώ - ενώ στις 29 Δεκεμβρίου η εισφορά της θα φθάσει στα 145,9 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...