Επανεμφάνιση της γρίπης τύπου Α με 56 νεκρούς και 1.172 προσβεβλημένους από τον ιό στην Αίγυπτο...

Η γρίπη τύπου Α (Η1Ν1) έχει προσβάλει 1.172 πολίτες στην Αίγυπτο και έχει προκαλέσει το θάνατο σε άλλους 56 από τις αρχές Οκτωβρίου που επανεμφανίστηκε, ανακοινώθηκε σήμερα από το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας.Η νόσος έχει μολύνει 16.373 πολίτες εκ των οποίων 281 έχασαν τη ζωή τους, αφότου πρωτοεμφανίστηκε στην Αίγυπτο τον Ιούνιο του 2009, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Η γρίπη τύπου Α ξέσπασε στα μέσα του 2009 και τάχιστα εξαπλώθηκε σε πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 18.450 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας της γρίπης περιλαμβανόμενων πολλών γυναικών σε ενδιαφέρουσα και νεαρών ατόμων.Πέρυσι το Κάιρο έλαβε μια σειρά μέτρων για την εξάπλωση της γρίπης , μεταξύ των οποίων ήταν να αποσυρθούν και να τεθούν σε καραντίνα όλοι οι χοίροι της χώρας, καθώς και να κλείσουν τα σχολεία και να παρεμποδιστεί η είσοδος στη χώρα ατόμων με πυρετό, που είναι ένα από τα συμπτώματα της πρώτης εμφάνισης της γρίπης τύπου Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...