Τουλάχιστον 47 οι νεκροί από την κατολίσθηση στη Κολομβία.Τα 22 είναι παιδιά.

Ο απολογισμός των νεκρών από την κατολίσθηση-μαμούθ στο Μπέγιο, κοντά στο Μεντεγίν, έφθασε τους 47 νεκρούς, ενώ άλλοι τουλάχιστον 73 άνθρωποι αγνοούνται, δήλωσαν αξιωματούχοι.Τουλάχιστον 22 από τα θύματα είναι παιδιά.
Ο νέος απολογισμός ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη, μια ημέρα μετά την κήρυξη κατάστασης καταστροφής στη χώρα, μετά τις πολύμηνες βροχοπτώσεις οι οποίες έχουν στοιχίσει πάνω από 220 ζωές ενώ 119 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.Ο πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης--οικονομικής, κοινωνικής και οικολογικής--για να καταστεί διαθέσιμη βοήθεια στους 2 εκατ. πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα μετά τον Οκτώβριο.
Εκτιμάται ότι 200.000 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και 275.000 εν μέρει, ενώ 300.000 οικογένειες ζουν σε προσωρινά καταλύματα τους τελευταίους μήνες.Οι περισσότεροι πληγέντες είναι οι φτωχότεροι πολίτες, που αναγκάζονται να ζουν σε επικίνδυνες, απότομες λοφοπλαγιές που καταρρέουν όταν σημειώνονται κατολισθήσεις ή σε πεδιάδες που διατρέχουν κίνδυνο πλημμυρών.
"Οι προκλήσεις ξεπερνούν κατά πολύ τις οικονομικές μας δυνατότητες και τις δυνατότητες των οργανώσεων αρωγής", είπε ο Σάντος. Η νοτιοαμερικάνικη χώρα ζήτησε διεθνή αρωγή και έχει λάβει δεσμεύσεις για παροχή βοήθειας από την ΕΕ, τη Νότια Κορέα, τη Βενεζουέλα--η οποία επίσης επλήγη από καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις--και τη Χιλή.Μετεωρολόγοι χαρακτήρισαν τις βροχές, που αποδίδονται στο φαινόμενο Λα Νίνια, τις χειρότερες των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...